Μηλόπιτα: H μηλόπιτα είναι αδιαμφισβήτητα το πιο διαδεδομένο Φθινοπωρινό γλυκό, εντελώς δικαιολογημένα, αν με ρωτάς. Όσες εκδοχές αυτού του πεντανόστιμου γλυκού και αν δοκιμάσουμε ποτέ δεν θα πούμε όχι σε ακόμη μία. Αυτός ο μαγικός συνδυασμός του μήλου με τη ζάχαρη και την κανέλα, όπως παντρεύονται στη ζεστασιά του φούρνου κι έρχονται και μελώνουν και γίνονται ένα, αυτός είναι που κερδίζει μικρούς και μεγάλους.

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για Μηλόπιτα.Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για Μηλόπιτα.

Μπορείς να την απολαύσεις σε συνδυασμό με σοκολάτα, μπορείς να δοκιμάσεις την νηστίσιμη εκδοχή της, μπορείς ακόμα και να την φτιάξεις σε μορφή παγωτού, το γνωστό γλυκό σε όλους, παγωτό μηλόπιτα. Έχουμε μιλήσει για όλα αυτά στο παρελθόν. Σήμερα θα μιλήσουμε για την πιο απλή και εύκολη συνταγή μηλόπιτας που υπάρχει. Δεν έχεις δικαιολογία λοιπόν να μην τη δοκιμάσεις. Πάμε να ξεκινήσουμε!

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για Μηλόπιτα.Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για Μηλόπιτα.

Μηλόπιτα: Τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακουλουθήσετε για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.


Υλικά:

3-4 μήλα 250γρ μαργαρίνη 2 φλιτζάνια ζάχαρη 3 φλιτζάνια αλεύρι 4 αυγά 3 κ. γλυκού baking powder 2 κ. σούπας κανέλα

Μηλόπιτα: Εκτέλεση της συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα σε αυτή το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη λιωμένη μαργαρίνη σε ένα στρογγυλό ταψί (Νο 28) και βυθίζουμε στο μείγμα αυτό λεπτές φετούλες μήλο τις οποίες μπορούμε να απλώσουμε καλύπτοντας όλο τον πυθμένα του ταψιού κάνοντας και κάποιο σχέδιο που μας αρέσει. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το δεύτερο φλιτζάνι ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ζύμη μας πάνω από τα μήλα έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, έτσι ώστε όταν βυθίζουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσεκτικά αναποδογυρίζουμε.

Προσοχή! Το ξέρω ότι το άρωμα της μηλόπιτας θα σε παρασύρει, όμως θα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να κρυώσει καλά για να μπορέσεις να την απολαύσεις. Όταν επιτέλους κρυώσει, κόψε κομματάκια και μοίρασε την, θα ξετρελαθούν όλοι. Όμως ει! μην ξεχάσεις, κράτα μερικά κομμάτια για κολατσιό ή για να συνοδεύσεις τον καφέ σου ή το τσάι σου, απίστευτος συνδυασμός στο υπογράφω!

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για Μηλόπιτα.Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για Μηλόπιτα.

 

 

 

 

 

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ