Σήμερα η μια εξ αυτών κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Ο James Dempsey, 89 ετών και βετεράνος του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας. Η οικογένεια του, προφανώς με σκοπό να έχει μια πλήρη εικόνα για τη φροντίδα που λάμβανε, είχε τοποθετήσει μέσα στο δωμάτιο του μια κρυφή κάμερα.  Όταν ο 89χρονος άνδρας απεβίωσε, η οικογένειά του είδε τις τελευταίες λήψεις και ανακάλυψε το τραγικό και σοκαριστικό τέλος του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ηλικιωμένος παρότι καλούσε τις νοσοκόμες πατώντας το κουμπί που βρισκόταν δίπλα στο κρεβάτι του, αν και φώναζε βοήθεια λέγοντας πως δεν μπορεί να αναπνεύσει, αρχικά κανείς δεν έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Όταν οι νοσοκόμες ανταποκρίνονται ο ηλικιωμένος αδυνατεί πλέον ακόμη και να ζητήσει βοήθεια, αφού αργοπεθαίνει καμία δεν τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ενώ μια εξ αυτών φαίνεται ξεκάθαρα να ξεκαρδίζεται στα γέλια. Όχι μόνο αποτυγχάνει να του προσφέρει έστω και την στοιχειώδη βοήθεια που εκ του λειτουργήματός της οφείλει, αλλά ευτελίζει τη στιγμή που ο 89χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή στερώντας του έτσι κάθε αξιοπρέπεια.


Σήμερα, 4 χρόνια μετά τον θάνατο του 89χρονου, η νοσοκόμα Mable Turman κατηγορείται από την Πολιτεία για αμέλεια στην τέλεση των καθηκόντων της, η Wanda Nuckles για στέρηση της παροχής αναγκαίων υπηρεσιών σε ηλικιωμένο και η Loyce Pickquet Agyeman κατηγορείται για αμέλεια αλλά και για ανθρωποκτονία.

Το γηροκομείο δεν ήξερε για την ύπαρξη κρυφής κάμερας μέχρι το 2015 (το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε το 2014) και ακόμη και όταν έγινε γνωστό το περιεχόμενο του βίντεο επέτρεψε στις νοσοκόμες να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό για άλλους 10 μήνες.

Τόσο το γηροκομείο όσο και οι νοσοκόμες έδωσαν δικαστικές μάχες για να μην δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε όταν το 11Alive κατάφερε να εξασφαλίσει σχετική άδεια από τον αρμόδιο δικαστή τον περασμένο Νοέμβρη και αφότου η οικογένεια του 89χρνου είχε καταθέσει αγωγή.

Στη δίκη, οι νοσοκόμες θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για τον τρόπο που αντέδρασαν στην έκκληση βοήθειας του 89χρονου, ενώ ήδη η Nuckles φαίνεται να έχει δώσει ψευδή κατάθεση αφού τποστήριξε πως ανταποκρίθηκε άμεσα, έκανε προσπάθειες καρδιοπνευμονικής ανάνηψης και συνέχισε μέχρι να έρθουν οι πρώτες βοήθειες. Στο βίντεο φυσικά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο αφού η γυναίκα δεν κάνει απολύτως τίποτα παρότι ο ηλικιωμένος άνδρας πεθαίνει.

Δείτε το σχετικό βίντεο με σκηνές από τις τελευταίες στιγμές του ηλικιωμένου στο νοσοκομείο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή:Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση