Συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα AS παραχώρησε ο Ντέμης Νικολαΐδης, μέσω της οποίας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην αγάπη του για την Ατλέτικο Μαδρίτης, τον Φερνάντο Τόρες, αλλά και τον Τσόλο Σιμεόνε.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για την ΑΕΚ, για την οποία είπε πως όταν αναμείχθηκε στην αγορά της, για να γίνει στη συνέχεια πρόεδρος, επηρέασε την απόδοσή του, κάτι που του κόστισε και την παρουσία του στη βασική ενδεκάδα της εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004.

Οι δηλώσεις του Ντέμη Νικολαΐδη στην AS για:

Την αγάπη των φίλων της Ατλέτικο Μαδρίτης: «Ακόμα μου προκαλεί έκπληξη. Πήρα αρκετή αγάπη από τους φίλους της Ατλέτικο από το ξεκίνημα. Ήταν φανταστικά. Πήρε μόνο λίγους μήνες, αλλά φώναζαν το όνομά μου».

Τον Φερνάντο Τόρες: «Ο Φερνάντο ήταν μόνο 19 χρονών, ήταν το πιο αγαπητό παιδί. Ήταν ντροπαλός, αλλά υπέροχος. Τον έβλεπα σαν τον μικρό μου αδερφό. Προσπαθούσα να τον βρίσκω συνέχεια στο γήπεδο και να κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να τον βοηθήσω».

Τον Τσόλο Σιμεόνε: «Βλέπω τον Τσόλο σήμερα και βλέπω τον ίδιο χαρακτήρα που είχε τότε. Ήταν ένας νικητής και όταν παίζαμε η φωνή του μας εντυπωσίαζε. Μας φώναζε και μας έβαζε να τρέχουμε. Μας επηρέαζε. Ήταν ένα καλό παιδί».


Την αγορά της ΑΕΚ: «Μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν όλα μαγικά. Αλλά αναμείχθηκα πολύ στην αγορά της ΑΕΚ, πολλές ώρες στο τηλέφωνο για κάτι που ήταν όνειρο μου. Νομίζω αυτό επηρέασε την απόδοσή μου και προκάλεσε τον τραυματισμό μου. Δυστυχώς, μου κόστισε την παρουσία μου στη βασική ενδεκάδα της Εθνικής, που μας έδωσε το Euro του 2004».

Τη ζωή στην Ισπανία: «Στην Ισπανία όλα είναι πιο ήσυχα, αγαπήσαμε τους ανθρώπους του και ήταν ιδιαίτερο γιατί η κόρη μας γεννήθηκε εκεί».

Την ψυχολογία του επιθετικού: «Τα χαρακτηριστικά παίζουν ρόλο, αλλά το ζήτημα είναι περισσότερο ψυχολογικό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν επηρεάζει την αυτοπεποίθηση σου. Αυτό μπορεί να σε κάνει να σταθείς μπροστά από τον τερματοφύλακα και για μία στιγμή μπορεί να σκεφτείς ότι υπάρχει η περίπτωση της αποτυχίας, τότε κατά 90% δεν θα σκοράρει. Το στιλ μου ήταν διαφορετικό από του Κόστα, αλλά αν και ήμουν πιο κοντός, ήμουν καλύτερος με το κεφάλι».

Τα συστατικά της επιτυχίας στο Euro 2004: «Οι σχέσεις μας, η πειθαρχία και η άρνηση μας να χάσουμε ήταν οι αξίες που μας οδήγησαν στην επιτυχία. Το μόνο πράγμα που δεν έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η έλλειψη ταλέντου, έχουμε έλλειψη σε όλα τα όλα».

Τη σχέση του με την Ατλέτικο: «Πάντα παρακολουθώ τα ματς της ομάδας μαζί με τον γιο μου».

Πηγή: www.newsbeast.gr[gs-fb-comments]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ