Ο ένας μετά τον άλλον, οι πιστοί επιχειρούν να φιλήσουν το χέρι του Πάπα Φραγκίσκου. Εκείνος όμως κάνει ό,τι μπορεί για να το αποφύγει και το βίντεο γίνεται αυτομάτως… viral!

Ο Ποντίφικας βρέθηκε στο Λορέτο, στην επαρχία της Ανκόνα και το συγκεκριμένο video, στο οποίο δεν αφήνει να του φιλήσουν το χέρι και το δαχτυλίδι που φορά σε αυτό, έγινε viral και προκάλεσε την κόντρα μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών καθολικών.

Το LifeSiteNews, μια συντηρητική καθολική ιστοσελίδα που συχνά επικρίνει τον Πάπα Φραγκίσκο χαρακτήρισε ενοχλητικό το εν λόγω συμβάν.

Διαβάστε περισσότερα

«Φραγκίσκο, αν δεν θες να είσαι απόστολος του Ιησού, φύγε από εκεί!», έγραψε η ιστοσελίδα Rorate Caeli, που έχει παρόμοιες θέσεις.

Πάπας Φραγκίσκος

Κάποιοι πάντως παρατήρησαν ότι ακόμη και στον Πάπα Βενέδικτο, ένας «ήρωας» για τους συντηρητικούς, αλλά και στον προκάτοχό του, Πάπα Ιωάννη, δεν άρεσε να τους φιλούν τα χέρια.

Το Βατικανό δεν σχολίασε γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος απέφυγε με τόση επιμονή να του φιλήσουν το χέρι και το δαχτυλίδι.

«Κάποιες φορές του αρέσει, κάποιες όχι. Είναι τόσο απλό», είπε στο Reuters άνθρωπος από το περιβάλλον του Πάπα.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος γίνεται viral, αφού πριν από λίγο καιρό είχε παντρέψει ζευγάρι κατά την διάρκεια πτήσης


Προκαλεί ο Πάπας Φραγκίσκος: «Οι γκέι δεν έχουν θέση…»!

Το θέμα της ομοφυλοφιλίας κλήθηκε να σχολιάσε για ακόμη μία φορά ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, επισημαίνοντας ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια «μόδα» στην οποία ο κλήρος είναι «ευεπηρέαστος».


«Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να διευκρινίζεται εξαρχής από τους υποψηφίους κληρικούς», δήλωσε ο ποντίφικας σε ό, τι αφορά τους μελλοντικούς ιερείς.

«Στις κοινωνίες μας μάλιστα φαίνεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι της μόδας και η νοοτροπία αυτή έχει επηρεάσει, κατά κάποιο τρόπο, τη ζωή της εκκλησίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πάπας Φραγκίσκος και προσθέτει:

«Αυτή η κατάσταση είναι κάτι που με ανησυχεί, καθώς όπως φαίνεται δεν λήφθηκε η απαραίτητη προσοχή όταν έπρεπε».

Η θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι αμαρτωλές. Η στάση του ποντίφικα για την ομοφυλοφιλία στον κλήρο δεν είναι κάτι καινούριο.

Ένα διάταγμα σχετικά με την εκπαίδευση των μελλοντικών κληρικών στην καθολική εκκλησία το 2016, τονίζει την υποχρέωση των υποψήφιων ιερέων να απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ στον κλήρο δεν έχουν θέση οι ομοφυλόφιλοι και εκείνει που υποστηρίζουν την «γκέι κουλτούρα» στην καθολική κοινότητα.

Η απαγόρευση των ανθρώπων που παρουσιάζουν ομοφυλοφιλικές τάσεις ορίστηκε για πρώτη φορά από την καθολική εκκλησία το 2005.

«Στην εκκλησιαστική και ιερατική ζωή, δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος αγάπης. Ως εκ τούτου, η εκκλησία συνιστά να μην γίνονται δεκτοί στον κλήρο άνθρωποι με τέτοια τάση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πάπας Φραγκίσκος.