Ο Ορέστης Τζιόβας αποκαλύπτει – «Έχω κάνει σ3ξ με άνδρες, αλλά μόνο με φίλους μου»

Ο Ορέστης Τζιόβας παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus, όπου δήλωσε «σύμμαχος και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας».

Ο ηθοποιός μίλησε για τη σ3ξουαλικότητά του, αλλά και την ομοφοβική ελληνική κοινωνία. Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε, άρχισε να αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητά του από πολύ μικρός «κάπου μεταξύ 8 – 10 ετών», σημειώνοντας παράλληλα πως δεν τον προβλημάτισε κάτι, ωστόσο σημείωσε: «Είχα, βέβαια, αυτές τις επαφές με τα άλλα αγόρια, που οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώνοντας – κοινούς αυνανισμούς και τέτοια –, αλλά τότε δεν είχα νιώσει κάποια έλξη προς το ανδρικό φύλο. Νομίζω πως αυτό προέκυψε λίγο πιο μετά σαν έρευνα, εκεί στα 22».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και μιλώντας για τις ερωτικές του επαφές αποκάλυψε: «Είχα πολλά άτομα στην παρέα μου που είναι γκέι.

Διαβάστε περισσότεραΣτο λέω γιατί σ3ξ με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου και όχι με αγνώστους. Καλοί φίλοι, με τους οποίους αισθανόμουν μια ασφάλεια. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να φλερτάρω με ένα αγόρι. Δεν βλέπω, δηλαδή, ένα αγόρι σε ένα μπαρ και θέλω να το φλερτάρω. Ήταν κάτι κυρίως σ3ξουαλικό, το οποίο ήθελα και να το ερευνήσω για να μην υπάρχει καμία σκιά. Γενικώς, δε θέλω να υπάρχουν σκιερά πράγματα στο μυαλό μου και στη ζωή μου. Προτιμώ να τα έχω εξερευνήσει».

Σε ερώτηση για το πώς αυτοπροσδιορίζεται σε σχέση με τη σεξουαλική του ταυτότητα, απάντησε πως είναι «straight με κάποιες bisexual ανησυχίες».

Όπως σημείωσε, ο Αλέξανδρος Ρήγας ήταν εκείνος που τον συμβούλευσε να βγει και να μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις:

«Θυμάμαι να συζητώ με τον Αλέξανδρο Ρήγα, με τον οποίο είχαμε έρθει πολύ κοντά ως άνθρωποι, και να του λέω ότι είχα σεξουαλικές εμπειρίες με άλλους άνδρες. Με συμβούλευσε να βγω και να το πω. “Έστω και έναν άνθρωπο να βοηθήσεις να νιώσει πιο άνετα με τον εαυτό του, θα είναι μεγάλο κέρδος”, μου είχε πει. Μετά από αυτό άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά να μιλήσω. Για να βοηθήσω κάπως. Αυτός ήταν ο σκοπός μου».

Μεταξύ άλλων ο Ορέστης Τζιόβας αναφέρθηκε και στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε, όταν αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά του: «Ένα σχόλιο έγραφε “κρίμα, γιατί ο γιος μου σε είχε πρότυπο”». «Τα μηνύματα που έλαβα στο κινητό μου ήταν όλα πολύ θετικά. “Μπράβο σου, που μίλησες”, “μακάρι κι άλλοι να βγουν από το καβούκι τους” και τέτοια. Τα αρνητικά σχόλια ήταν κυρίως στα social media, όπως ένα που έγραφε: “κρίμα, γιατί ο γιος μου σε είχε πρότυπο…”. Δηλαδή το πρότυπο γι’ αυτούς είναι ο άνδρας που πρέπει να είναι ο γαμιάς, ο σκληρός κλπ. Πολύ περιοριστικό όλο αυτό. Μια κοινωνία που αισθάνεται απελευθερωμένη σεξουαλικά, αλλά και στο οτιδήποτε, είναι μια προοδευτική κοινωνία. Και αν εγώ μπορώ μέσα από μια δήλωση να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτό, θα το κάνω» συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...