Ο Πολάκης μίλησε για το ΣΥΡΙΖΑ: «Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις-Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «πάτωμα» το 32% και ο Μητσοτάκης «ταβάνι» το 30%»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης βρέθηκε στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καινουργίου, χθες Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, όπου έλαβε χώρα η συνεστίαση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη σύντομη ομιλία, που έκανε ο Παύλος Πολάκης, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της πολιτικής και όχι μόνο επικαιρότητας.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις, όπου προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην πιστεύετε καμία δημοσκόπηση είναι όλες πληρωμένες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ‘’πάτωμα’’ το 32 που πήρε στις προηγούμενες εκλογές», τόνισε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι «ο Μητσοτάκης έχει ταβάνι το 29 με 30%. Από αυτούς ένα 20% ο σκληρός πυρήνας της δεξιάς που κρατά από τους γερμανοτσολιάδες και δεν συμμαζεύεται».

Διαβάστε περισσότερα

Εξάλλου, χαρακτήρισε ως «πρώτη προτεραιότητα» την επαναφορά της ΔΕΗ στο δημόσιο καθώς και τη δημιουργία τράπεζας υπό κρατικό έλεγχο ενώ ιδιαίτερη ήταν η μνεία του στη Δικαιοσύνη.

«Αν δεν αλλάξει η Δικαιοσύνη θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό», σχολίασε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε τα εξής:

«Και γι’ αυτό η άλλη φορά σε αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι διαφορετική με νόμους και θεσμούς, δεν θα κάνουμε απολυταρχικό καθεστώς που λένε κάποιοι.

Πρέπει να διπλασιαστεί ο αριθμός των δικαστών. Το σύνολο των δικαστών αυτή τη στιγμή από αρεοπαγίτες μέχρι ειρηνοδίκες, Εισαγγελείς κλπ. είναι 3.300 και γι’ αυτό είναι ελεγχόμενοι.

Οσοι είναι άνω των 60 να φύγουν να συνταξιοδοτηθούν να ανέβει από κάτω ο κόσμος. Να διπλασιαστεί ο αριθμός στη σχόλη δικαστών στη Θεσσαλονίκη. Να ανανεωθεί το δικαστικό σώμα».

Τέλος, κάλεσε για μαζική συμμετοχή στις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, για να αναδειχτεί πρώτη δύναμη και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Κι έτσι θα’ ναι και να’ στε σίγουροι. Και τότε εμείς θα τηρήσουμε αυτό που υποσχεθήκαμε και θα καλέσουμε στη βάση του προγράμματος των έξι αξόνων, όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων. “Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”…».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...