Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Αλεξάντρ Μισούρκιν και Αντόν Σκαπλέροφ που ανήκουν στο πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) πραγματοποίησαν τον πρώτο τους διαστημικό περίπατο στο διάστημα για εφέτος, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Διεύθυνσης Πτήσεων που βρίσκεται στα περίχωρα της Μόσχας.  
 
Οι δύο κοσμοναύτες βγήκαν στο Διάστημα για να κάνουν κάποιες επισκευές στο εξωτερικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Συνολικά παρέμειναν έξω από τον Σταθμό για περίπου επτά ώρες.  
 
Όπως είχε ανακοινώσει η Ρωσικής Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos) οι κοσμοναύτες θα αποσυναρμολογούσαν την παλαιά κάψουλα και εν συνεχεία θα τοποθετούσαν νέο δέκτη στην κεραία της κάψουλας “Zvezda”, ώστε οι κοσμοναύτες να έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν με τη Γη μέσω των ρωσικών δορυφόρων που είναι ενταγμένοι στο σύστημα «Louch».


Μέχρι στιγμής, το ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού χρησιμοποιεί το σύστημα αναμετάδοσης της NASA, όταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται εκτός ζώνης άμεσης ορατότητας με την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
 
Ο Αλεξάντρ Μισούρκιν, ο οποίος έκανε το τέταρτο διαστημικό του περίπατο, φοράει το τελευταίο μοντέλο διαστημικής στολής τύπου Orlan-MKC που είναι εξοπλισμένο με πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή και αυτόματο σύστημα ρύθμιση της θερμοκρασίας και ερμητικό περίβλημα. Ο Αντόν Σκαπλέροφ, που πραγματοποίησε τον δεύτερο διαστημικό του περίπατο θα φοράει το προηγούμενο μοντέλο διαστημικής στολής Orlan-MC.  

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

7 thoughts on “Ο πρώτος διαστημικός… περίπατος του 2018

Αφήστε μια απάντηση