Λίστα με τις ισχυρότερες στρατιωτικά χώρες δόθηκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τον δείκτη δύναμης πυρός (PwrIndx) που κατάρτισαν οι αναλυτές της ιστοσελίδας Globalfire για το τρέχον έτος.

 

Ισχυρότερες στρατιωτικά χώρες: Που βρίσκονται Ελλάδα και Τουρκία

 

 

Οι γείτονές μας είναι στην 11 θέση σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ η Ελλάδα είναι στην 33η θέση.

 

Ισχυρότερες στρατιωτικά χώρες: Στην πρώτη θέση οι ΗΠΑ

  

Σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, η Αίγυπτος «σκαρφάλωσε» στην 9η θέση από τη 12η που ήταν μέχρι σήμερα. Στις πρώτες οκτώ θέσεις βρίσκονται, πλέον, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, η Αίγυπτος ανέβηκε κατά τρεις θέσεις, ξεπερνώντας την Τουρκία, το Ιράν και το Ισραήλ.

 

Ισχυρότερες στρατιωτικά χώρες: Εντυπωσιακά τα νούμερα για την Αίγυπτο

 

Σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου κατατάσσεται σε ισχύ 10η στον κόσμο, το Πολεμικό Ναυτικό της στην 7η θέση παγκοσμίως, ενώ στην 4η θέση κατατάσσεται η χώρα σχετικά με την ισχύ της στα τανκς.

 

Αναφορικά με το στράτευμα, η Αίγυπτος, με τον πληθυσμό της να αγγίζει και επίσημα αυτές τις ημέρες τα 100 εκατομμύρια (εντός των συνόρων της, εκτός των 9 εκατομμυρίων που ζουν στο εξωτερικό), οι άνδρες της χώρας υπολογίζονται σε περίπου 43 εκατομμύρια, εκ των οποίων 920.000 αποτελούν το στρατιωτικό προσωπικό, ενώ 36 εκατομμύρια άντρες είναι «κατάλληλοι για υπηρεσία» σε περίπτωση στρατιωτικής ανάγκης.

 

Πηγή: www.enimerotiko.gr