Όλα Τούμπα: Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση Πισπιρίγκου, το πόρισμα του νέου ιατροδικαστή φέρνει τα πάνω κάτω

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς ενδέχεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να μην ευθύνεται για τον θάνατο της Ίριδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ένας ιατροδικαστής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν παθολογικά αίτια στον θάνατο της Ίριδας και να μην ευθύνεται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατηγορούμενη, που έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, μετά από δύο προθεσμίες, έχει κληθεί αύριο σε νέα απολογία για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Πισπιρίγκου

Διαβάστε περισσότερα

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μια νέα κατάθεση ιατροδικαστή έρχεται να δημιουργήσει ορισμένα ερωτήματα.

Δεν ευθύνεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας;

Ο εν λόγω ιατροδικαστής στην κατάθεσή του αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θάνατος της Ίριδας να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ανακάλυψε στα πλακίδια κάποια κύτταρα μακροφάγα, τα οποία έχουν δείγματα αιμοσιδηρίνης. Αυτό, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σημαίνει πως η Ίριδα δεν είχε το καρδιολογικό πρόβλημα (την αγενεσία φλεβοκόμβου) αλλά είχε πιθανώς ένα άλλο αυτοάνοσο νόσημα στον πνεύμονα και στο ήπαρ, το οποίο σχετίζεται πιθανώς με τον μεταβολισμό και το οποίο ίσως εξηγεί κάποια στοιχεία του θανάτου της.Σύμφωνα πάντα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, πρόκειται για ιατροδικαστή, ο οποίος δεν είχε βρεθεί στο προσκήνιο τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο, είχε εμπλακεί σε κάποιες από τις έρευνες που είχαν γίνει.

Εφόσον βεβαιωθεί ότι η Ίριδα έπασχε από κάτι τέτοιο, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για νόσημα που «χτυπά» μισό ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού!

«Να εξεταστούν κι άλλοι μάρτυρες αλλιώς…»

Την ίδια στιγμή, την εξέταση κι άλλων μαρτύρων πριν απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, ζητά με αίτημά της προς την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατηγορουμένη, που είχε λάβει προθεσμία να απολογηθεί αύριο, ζητά, όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου, ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, να καταθέσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες, ειδικοί επιστήμονες, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση με ιατροδικαστές και άλλους ειδικούς που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.

«Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων, μιλά για «κωμικού ιατροδικαστικού περιεχομένου ιατροδικαστική γνωμοδότηση των αυτοδιορισθέντων ιατροδικαστών Αθηνών, Καρακούκη και Καλόγρηα».

Τι ζητά ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας

  • Να κληθεί και να εξετασθεί σήμερα ή και αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου.
  • Να κληθεί και να εξεταστεί σήμερα ή αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου, μετά τις νέες καταθέσεις, τις οποίες λάβαμε σήμερα 19.12.2022 και οι οποίες αποδεικνύουν την κατευθυνόμενη εξαπάτηση του Χ. Ευτυχιάδη και Σ. Μεσογίτη, προκειμένου να συνταχτεί ιστολογικά και να ενισχυθεί το ενδεχόμενο της ασφυξίας.
  • Να κληθεί και να εξεταστεί συμπληρωματικά η Αγγελική Τσιόλα μετά τις αντιφατικές καταθέσεις της Αντιγόνης Μητσέλου.
  • Να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με όσους αναφέρονται ανωτέρω.

«Άλλως, εξ ονόματος της κας κατηγορουμένης θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...