Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Για το σημάδι που πρέπει να ανησυχήσει τους γονείς, που δεν είναι άλλο από τον ίκτερο, μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας και καθηγητής παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», συστήνει ψυχραιμία στους γονείς και τόνισε πως αν η ηπατίτιδα διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να επέμβει ο γιατρός, να την αντιμετωπιστεί με την χορήγηση αντιφλεγμονώδων φαρμάκων και το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα

Για τα κρούσματα στην Ελλάδα, εξήγησε πως δεν ανησυχεί, καθώς είναι πολύ μεμονωμένα, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν ηπατίτιδες που τις προκαλούσαν και άλλοι ιοί, όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση.

Τα συμπτώματα από την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

Για τον ικτερο, υπογράμμισε «όταν έχει το παιδί συμπτώματα, ιώσεως κοιτάμε το ασπράδι του ματιού του παιδιού. Εάν κιτρινίσει το μάτι του παιδιού, πάμε στον γιατρό αμέσως, δεν περιμένουμε να κιτρινίσει το δέρμα, γιατί τότε μπορεί να είναι αργά».Τέλος, ο καθηγητής συμβουλεύει τους γονείς, σε περίπτωση υψηλού πυρετού ή γαστρεντερικών προβλημάτων, να να συμβουλευτούν τον γιατρό, ώστε να ψηλαφήσει το παιδί και αμέσως μετά να κάνει εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Διεθνώς ρεζίλι με την καταγγελία τουρίστριας για τα καβουροπόδαρα 600€ στη Μύκονο (vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πλούσιο πρωινό, πισίνα, θέα, μποστάνι: Αuτο είναι το ξενοδοχείο των Σταυροπούλου – Χατζηπαναγιώτη στην Μάνη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος για τη φωτογραφία της Σταματίνας Τσιμτσιλή που πατάει τον σκύλο στην εκπομπή της!