Δύο ψαράδες στη Βόρεια Κορέα δολοφόνησαν τον έναν μετά τον άλλον, 16 συναδέλφους τους πάνω στο καΐκι, πέταξαν τις σορούς τους στη θάλασσα και στη συνέχεια διέφυγαν στη Νότια Κορέα, όπου κρατήθηκαν, αλλά για λίγο, καθώς εκδόθηκαν πίσω στη χώρα τους!

Η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή και έχει σοκάρει τη διεθνή κοινή γνώμη, αφού αυτά δεν γίνονται… ούτε σε ταινία!

Διαβάστε περισσότερα

Όπως αναφέρει το BBC, οι δύο ψαράδες πέρασαν τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών το Σάββατο και κρατήθηκαν από τη Νότια Κορέα, η οποία, συνήθως, δέχεται αποστάτες του σκληρού καθεστώτος της «γειτόνισσας». Ωστόσο, ήταν τόσο ειδεχθές και απεχθές το έγκλημα -το οποίο και ομολόγησαν- των δύο, που θεωρήθηκαν απειλή για την εθνική ασφάλεια και εκδόθηκαν στην Βόρεια Κορέα!

Θεωρήθηκαν, δηλαδή, εγκληματίες προφανώς -και όχι αποστάτες, όπως ήθελαν οι ίδιοι- και εστάλησαν πίσω στη χώρα τους.


Οι δύο ψαράδες ομολόγησαν ότι αυτοί, αλλά και ένας τρίτος άνδρας, σκότωσαν τον καπετάνιο στα τέλη Οκτωβρίου, λόγω της σκληρής στάσης του απέναντί τους. Στη συνέχεια, δε, δολοφόνησαν τον έναν μετά τον άλλον, 15 συναδέλφους τους πάνω στο καΐκι και πέταξαν τις σορούς τους στη θάλασσα.

Αρχικά, οι τρεις τους φέρονται να επέστρεψαν στη Βόρεια Κορέα, αλλά, όταν ο ένας συνελήφθη στο λιμάνι, οι άλλοι δύο, ηλικίας αμφότεροι γύρω στα 20, αποφάσισαν να διαφύγουν προς τον νότο. 

Πήγαν, λοιπόν, στο συνοριακό χωριό Πανμουντζόμ, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και παραδόθηκαν.

Το εκπληκτικό είναι πως πρόκειται για την πρώτη απέλαση Βορειοκορεάτων από τον Νότο μέσω του Πανμουντζόμ στα χρονικά, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης μεταξύ των δύο χωρών. Όσοι κάνουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, το κάνουν, συνήθως, για να ξεφύγουν από το καθεστώς του Κιμ. Πολλοί στρατιώτες, για παράδειγμα, έχουν περάσει στον Νότο. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, κάτω από βροχή από σφαίρες…

Σύμφωνα με στοιχεία της Σεούλ, μόνο το 2017 υπήρξαν 1.127 «αποδράσεις» από τον Βορρά προς τον Νότο.

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ