«Πάγωσαν» όλοι: Το ξέσπασμα του προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού μετά τις κατηγορίες για βίλες και εκατομμύρια

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων της ίδιας εφημερίδας, το 2018 εμφανίζονται καταθέσεις του «Χαμόγελου» σε ελβετική τράπεζα στη Ζυρίχη, ύψους 300.000 ευρώ, που έφτασαν λίγους μήνες αργότερα να ανέρχονται ακόμα και στα 5 εκατ. ευρώ.

Το 2019, δε, τα έσοδα της οργάνωσης έφταναν στα 27 εκατ. ευρώ. Στα ίδια δημοσιεύματα αναφερόταν ότι το «Χαμόγελο» παρουσιάζει συνολικά έσοδα 10 με 14 εκατ. ευρώ ετησίως, με πλεόνασμα 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα «υπάρχει γκρίνια» για τον ΕΝΦΙΑ των 70.335 ευρώ, που καλείται να πληρώσει για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του.

Τι απαντά ο Κώστας Γιαννόπουλος στη Δόμνα Μιχαηλίδου

Σε επικοινωνία του, με το protothema.gr, και κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, ο επικεφαλής του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τα χαρακτήρισε ψέματα και κάλεσε την υφυπουργό Εργασίας να απαντήσει «πού βρήκε το πλεόνασμα των 20 εκατ. ευρώ».
Διαβάστε περισσότερα

Όπως υποστήριξε, τα έσοδα του Χαμόγελου ετησίως ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ, με τα δέκα εκατ. ευρώ εξ αυτών να πηγαίνουν στη μισθοδοσία των 480 ατόμων που έχει ως προσωπικό και τα υπόλοιπα να κατευθύνονται σε δράσεις για τις δομές και την στήριξη των παιδιών.Αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό του Χαμόγελου, ύψους πέντε εκατ. ευρώ, στην Ελβετία, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι προέρχονται από την πώληση του «ΤΙΤΑΝΙΑ», στο οποίο η οργάνωση είχε ποσοστό και ότι, πλέον, αυτός ο λογαριασμός παραμένει ανοιχτός με ποσά 100-200 ευρώ, ενώ τα 5 εκατ. έχουν δαπανηθεί για ανάγκες του οργανισμού.

Το 2019 – ανέφερε κ. Γιαννόπουλος -ολοκληρώθηκε η πώληση του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ», στο οποίο ο οργανισμός διέθετε μειοψηφικό πακέτο μετοχών και «το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε για τη διασπορά κινδύνου αποφασίστηκε να μοιραστεί σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό».

Σχετικά, δε, με το διαμέρισμα-μεζονέτα των 500 τετραγωνικών, είπε ότι του έχει παραχωρηθεί από το Χαμόγελο για τη διαμονή του, καθώς ο ίδιος έχει έσοδα μόνο από τη σύνταξή του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η βίλα είναι κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα, που ήθελε να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη.

«Θέλουν να διαλύσουν το Χαμόγελο μέσα στα Χριστούγεννα»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννόπουλος, έκανε επίσης λόγο για «σκευωρία» και «ανθρωποφαγία», ενώ υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Θέλουν να διαλύσουν το Χαμόγελο μέσα στα Χριστούγεννα».

«Μας ελέγχει η Ernst & Young και η Deloitte. Δεν φτάνει βέβαια μόνο να φαινόμαστε καθαροί, αλλά και να είμαστε. Αν δεν είχαμε διαδικασία αυτοελέγχων, τώρα θα ήμασταν έκθετοι», είχε υποστηρίξει σε πρόσφατη συνέντευξη ο επικεφαλής του «Χαμόγελου», λέγοντας ότι «έκατσαν 20 άνθρωποι να αναλύσουν ξανά όλα τα οικονομικά, για να δουν τι εννοεί στο δημοσίευμα (σ.σ. του ΒΗΜΑτος) και υπογραμμίζοντας ότι ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ «έμπλεξε άσχετες χρονιές μεταξύ τους, για να δημιουργήσει εντυπώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...