Παιδικές ζωγραφιές προδίδουν την κακοποίηση των παιδιών από τους γονείς τους!

Η Έλενα Ράπτη βρέθηκε το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και παρουσίασε ένα τεράστιο υλικό που έχει συγκεντρώσει, το οποίο μαρτυρά περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έδειξε παιδικές ζωγραφιές, οι οποίες «μαρτυρούν» περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Σε μία από αυτές φαίνονται οι γονείς με τα παιδιά τους: Το παιδάκι αποτύπωσε στην ζωγραφιά τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς ζητούσαν να έρχονται σε επαφή. Η δασκάλα που είδε τη ζωγραφιά του παιδιού το αντιλήφθηκε και απευθύνθηκε στα τμήματα ανηλίκων.Σε άλλη φωτογραφία, ένα παιδάκι έχει ζωγραφίσει τους γονείς του, με τα γεννητικά τους όργανα.

Σύμφωνα με την Έλενα Ράπτη «για ένα παιδί της πρώτης τάξης του Δημοτικού, δεν είναι φυσιολογικό να έχει αυτή την εικόνα. Δηλαδή αυτά τα παιδιά, ενδεχομένως να είναι εξοικειωμένα και με πράγματα που δεν ταιριάζουν με την ηλικία τους».

«Όμως όταν οι ηλικίες είναι τόσο τρυφερές, τα παιδιά νομίζουν ότι είναι κάτι φυσιολογικό που πρέπει να το δεχτούν και πως κάτι τέτοιο συμβαίνει σε κάθε σπίτι» συνέχισε.

Η Έλενα Ράπτη τόνισε ότι 9 στις 10 περιπτώσεις, οι κακοποιήσεις προέρχονται από άτομα που βρίσκονται στο κοντινό περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...