Λεπτομέρειες με τα όσα απαιτούνται για ένα test drive σε οχήματα με αυτόματο πιλότο, παρουσίασαν οι αρμόδιες αρχές στο Πεκίνο. Οι Κινέζοι ασχολούνται αρκετά με το θέμα και επενδύουν χρόνο και χρήμα.

Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα, θα αξιολογούνται οι ικανότητες οδήγησης αυτοκινήτου με αυτόματο πιλότο, η γνωστική λειτουργία του οχήματος, η υπακοή στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, η αντίδραση στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και η ανθρώπινη παρέμβαση.


Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τα test drive, με βάση τον τύπο του οχήματος, ενώ η όλη διαδικασία θα διεξάγεται σε απομονωμένους, κλειστούς χώρους δοκιμών. Θα αξιολογηθούν επίσης η οδήγηση σε ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς και σε ποικίλλες οδικές συνθήκες. Τριάντα περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων τροχαία ατυχήματα, αδυναμία διατήρησης ασφαλούς απόστασης και ασφαλούς ταχύτητας, θα οδηγούν πάραυτα σε αποτυχία.
 
Τα αυτοκίνητο με αυτόματο πιλότο μπορεί να περάσει επιπλέον δοκιμές σε κατάλληλους δρόμους, αφού περάσει επιτυχώς τα test drive σε κλειστούς χώρους. Οι δημοτικές αρχές του Πεκίνου σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τον πρώτο δρόμο για τέτοιους είδους οδήγηση στην ανεπτυγμένη οικονομικά περιοχή Γιτζουάνγκ, στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΕπιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση