Ένας οικοδεσπότης στην Airbnb στο Λονδίνο, καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 100.000 λιρών και εκδιώχθηκε από την υπηρεσία, επειδή έσπασε το συμβόλαιο και δεν τήρησε τους κανονισμούς της εταιρείας.

Ο Τόμπι Χάρμαν, 37 ετών, υπενοικίαζε το διαμέρισμά του στο κεντρικό Λονδίνο χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Lara», το οποίο δεν ήταν δικής του ιδιοκτησίας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα διαφημίζεται στην υπηρεσία της Airbnb από το 2013 και έχει λάβει πάνω από 300 κριτικές, σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα

Το λογισμικό της υπηρεσίας για την καταπολέμηση της απάτης, βρήκε το όνομα του Χάρμαν και συνέδεσε το όνομά του με το διαμέρισμα.


Αν και του ασκήθηκε δίωξη δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την υπηρεσία και να του επιβληθεί πρόστιμο ύψους 100.000 λιρών για παράνομα κέρδη, σύμφωνα με τους Times.

«Θυμίζουμε τακτικά στους πελάτες μας να ελέγχουν και να ακολουθούν τους κανόνες – συμπεριλαμβανομένης της επιδοτούμενης στέγασης – και αναλαμβάνουμε δράση όταν αυτοί δεν ακολουθούνται», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Η Airbnb είναι η μόνη πλατφόρμα που συνεργάζεται με το Λονδίνο για να περιορίσει το πόσο συχνά οι οικοδεσπότες μπορούν να δίνουν το χώρο τους προς ενοικίαση. Είναι παράνομο για τους ενοικιαστές να υπενοικιάζουν τα σπίτια τους».

Η αγορά του Airbnb στο Λονδίνο έχει τετραπλασιαστεί από το 2015, με τις καταχωρήσεις να έχουν φτάσει από τις 20.000 τις 80.000.

πηγή: BBCΕπιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ