Σε κατάσταση συναγερμού έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις της η Ρωσία για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο.

Η προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, έστρεψε ξανά το βλέμμα στο ρωσικό οπλοστάσιο. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαθέτει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό οπλοστάσιο, γεγονός που προκαλεί έντονες ανησυχίες στη Δύση.

Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που η Μόσχα κινητοποιεί εφέδρους και η ανακοίνωση συνέπεσε με την αναγγελία για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες ουκρανικές επαρχίες, που εκτιμάται ότι θα ανοίξουν το δρόμο για την προσάρτηση των εδαφών αυτών στη Ρωσία.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον δυτικών χωρών, ισχυρίστηκε ο πρώην σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Sergei Markov, μιλώντας στο BBC 4.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου δεν είναι μπλόφα. «Δεν θα μπορούσε να σκοτώσει τους πάντες, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους στις δυτικές χώρες», είπε.

«Έγινε απολύτως σαφές ότι η Ρωσία δε βρίσκεται σε πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον Ουκρανών. Οι Ουκρανοί είναι αδέρφια μας, αλλά βρίσκονται υπό δυτική κατοχή. Είναι οι δυτικές χώρες που πολεμούν εναντίον του ρωσικού στρατού που χρησιμοποιούν Ουκρανούς στρατιώτες ως σκλάβους τους», ανέφερε.

«Στη Ρωσία υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Σίγουρα δεν είναι μια καλή μέρα, για όλους. Θα έλεγα πως ναι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών όπλων κατά της Μεγάλης Βρετανίας. Οι πόλεις σας θα στοχοποιηθούν», προειδοποίησε ο Markov. «Ο πυρηνικός πόλεμος θα ήταν αποτέλεσμα της τρελής συμπεριφοράς του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, και των πρωθυπουργών της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρας», κατέληξε ο ίδιος.

Αν και τα στοιχεία για τα πυρηνικά όπλα αποτελούν εκτιμήσεις, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, η Ρωσία έχει απόθεμα 5.977 πυρηνικές κεφαλές, που είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Οι περισσότερες θεωρούνται στρατηγικά πυρηνικά όπλα, δηλαδή βαλλιστικοί πύραυλοι ή ρουκέτες που μπορούν να πλήξουν στόχο σε μεγάλη απόσταση. Αυτά είναι τα όπλα που συνήθως συνδέονται με έναν πυρηνικό πόλεμο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι 1.588 ρωσικές πυρηνικές κεφαλές βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε βάσεις ή σε υποβρύχια στη θάλασσα.

Το ΝΑΤΟ διαθέτει 5.943 πυρηνικές κεφαλές. Συγκεκριμένα 5.428 έχουν οι ΗΠΑ, 290 η Γαλλία και 225 η Βρετανίας. Η Κίνα διαθέτει 350, το Πακιστάν 165, η Ινδία 160, το Ισραήλ 90 και η Βόρεια Κορέα 20 πυρηνικές κεφαλές.

Αυτά είναι τα έξι υπερόπλα του Πούτιν

Παρότι στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας η Ρωσία ακολούθησε «ξεπερασμένες» τακτικές, οι δυνατότητες που έχει ο ρωσικός στρατός είναι τεράστιες.

thesun.co.uk

Ποια είναι τα σούπερ όπλα του Πούτιν:

RS-28 Satan II

© RUSSIA DEFENCE MINISTRY

Ο Πούτιν προκάλεσε ρίγη ανησυχίας επιδεικνύοντας τον καταστροφικό πύραυλο “RS-28 Satan 2”,  που έχει τη δυνατότητα να φέρει 12 πυρηνικές κεφαλές.

Ο μήκους 115 ποδών πύραυλος μπορεί να διαγράψει πτήση 11.000 μιλίων και θα μπορούσε να καταστρέψει με ένα πολλαπλό πυρηνικό πλήγμα μία περιοχή στο μέγεθος της Γαλλίας.

Κατά την δοκιμαστική βολή διέγραψε πορεία 3.600 μιλίων, δηλαδή σχεδόν όλη την Ρωσία σε περίπου 15 λεπτά. Οι πυρηνικές κεφαλές που φέρει αποσπώνται από τον βάρους 100 τόνων πύραυλο και πλήττουν τον στόχο κινούμενες με υπερηχητική ταχύτητα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει ότι ο πύραυλος μπορεί να ξεπεράσει οποιοδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος «είναι ένα δώρο στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους υποστηρικτές του Ουκρο-ναζισμού».


SSC-X-9 Skyfall

© RUSSIA DEFENCE MINISTRY

Ο Skyfall έχει τη δυνατότητα να διασπά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και να πλήττει δύσκολους στόχους. Είναι πύραυλος κρουζ που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή και χαρακτηρίζεται ως «απεριόριστης» εμβέλειας.


Μπορεί να εκτοξευθεί από την ξηρά ή την θάλασσα και έχει δυνατότητα να πετά για μέρες πριν πλήξει τον στόχο του.

Ο πύραυλος Skyfall είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί καθώς πετά σε χαμηλό ύψος σε όλη τη διάρκεια της πτήσης μέχρι να φτάσει στον στόχο.

Θεωρείται όπλο που μπορεί να πλήξει στόχους που είναι εκτός εμβέλειας άλλων πυραυλικών συστημάτων.

Poseidon

© RUSSIA DEFENCE MINISTRY

Ο τρομερός «Ποσειδώνας» είναι ένα εξοπλισμένο με πυρηνικά μη επανδρωμένο υποβρύχιο, που μπορεί να προκαλέσει παλιρροιακά κύματα σε οποιαδήποτε παραθαλάσσια περιοχή και θεωρείται ένα από τα πιο καταστροφικά σούπερ-όπλα στο οπλοστάσιο του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πήρε το όνομα από τον θεό Ποσειδώνα, που με την τρίαινα μπορούσε να προκαλέσει τρικυμίες, αλλά αυτό το όπλο είναι ακόμα πιο ισχυρό από την  τρίαινα, καθώς έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει «ραδιενεργά τσουνάμι», εφόσον χρησιμοποιηθεί το πυρηνικό όπλο που φέρει. Έχει δυνατότητα να φέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές. Το πυρηνικό όπλο που φέρει αυτό το υποβρύχιο εκτοξεύεται στον βυθό και κινείται διασπώντας πιθανά υποθαλάσσια αμυντικά συστήματα μέχρι τον στόχο.

Το υποβρύχιο κινείται στη θάλασσα με ταχύτητα 125 μιλίων την ώρα, χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά εξελιγμένο σύστημα προώθησης και λέγεται ότι μπορεί να πλήξει ακόμα και αεροπλανοφόρο.

Supra-light

© RUSSIA DEFENCE MINISTRY

Πυροβόλο με ακτίνες λέιζερ, είναι ένα από τα πιο προσαρμόσιμα όπλα της Ρωσίας. Είναι γνωστό και με την ονομασία  Peresvet, και κύρια αποστολή του είναι πλήγματα εναντίον δορυφόρων, αεροσκαφών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων. Θεωρείται τόσο εξελιγμένο όπλο που οι ΗΠΑ το χαρακτηρίζουν «ενοχλητικό».

Λειτουργεί με ανάλογο τρόπο με τα συστήματα που διαθέτουν και άλλες χώρες, εξουδετερώνοντας τα ηλεκτρονικά συστήματα και αεροσκαφών από απόσταση μιλίων.

Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πυροβόλο, καθώς πρόκειται για πρόγραμμα άκρως απόρρητο, αφήνοντας έτσι τους δυτικούς στρατιωτικούς αναλυτές να προσπαθούν να μαντέψουν μέχρι που μπορεί να φτάνουν οι δυνατότητές του.

Yu-74 Avangard

© RUSSIA DEFENCE MINISTRY

Ο Πούτιν έχει πει γι αυτό το όπλο ότι οι στόχοι του θα είναι σαν να έχουν χτυπηθεί από μετεωρίτη. Το πυραυλικό σύστημα Yu-74 Avangard επιτυγχάνει ταχύτητες ως 21.000 μίλια την ώρα. Πρόκειται για μια υπερηχητική κεφαλή που κινείται με τέτοια ταχύτητα ώστε ο αντίπαλος δεν έχει χρόνο αντίδρασης.

ΟΙ δυνατότητες πλοήγησης και ελιγμών στην ατμόσφαιρα είναι αυτό το χαρακτηριστικό που καθιστούν το Avangard ως ένα από τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά όπλα της Ρωσίας. Μεταφέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές και αποφεύγει τα αντιαεροπορικά συστήματα λόγω της ευελιξίας του.

Kh-47M2 Dagger

CC

Το Kh-47M2 Dagger μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητα 12 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου.

Πρόκειται για ένα από τα στρατηγικά υπερόπλα του Πούτιν. Ο υπερηχητικός πυρηνικός πύραυλος που εκτοξεύεται από αεροσκάφη και πλοία έχει βεληνεκές περίπου 2.000 χιλιομέτρων.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει τον πύραυλο αυτόν ως «το ιδεώδες όπλο» και «απρόσβλητο» από τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που διαθέτουν οι αντίπαλοι.

Η εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσει ο πύραυλος τον καθιστά κύρια επιλογή σε περίπτωση που οι στόχοι είναι υψίστης σημασίας και διαθέτουν καλά αμυντικά συστήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Κληρονομιά 2 δις, ακίνητα, media: Έτσι μοιράστηκε η περιουσία του Μίνωα Κυριακού- Τι πήραν τα 3 παιδιά & η Μαρί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Αίμα, σπέρμα και… πολύ χρήμα – Οι υποθέσεις που συντάραξαν το πανελλήνιο και θα απασχολήσουν τα δικαστήρια