Περισσότερους φόρους στους ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να φέρει το νέο κύμα αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών σε πολλές περιοχές στη χώρα. Υποψήφιες για αύξηση των τιμών ζώνης είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, Παγκράτι, Εξάρχεια, Αμπελόκηποι, λαϊκές συνοικίες της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και του Κερατσινίου, προάστια του παραλιακού μετώπου της Αττικής αλλά και περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης και των νησιών των Κυκλάδων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυξήσεις αναμένονται στις περιοχές όπου η ψαλίδα μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών τιμών παραμένει ανοιχτή.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(«div-gpt-ad-1539094545114-0»); });

Οι νέες τιμές θα προκαλέσουν ντόμινο ανατροπών σε φόρους και τέλη στα ακίνητα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις θα ακυρώσουν τα οφέλη από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα οι ιδιοκτήτες ακινήτων όχι απλώς θα χάσουν πιθανές μειώσεις αλλά θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ.

Ο χάρτης της κτηματαγοράς έχε πλέον ανατραπεί, λόγω τόσο του Airbnb όσο και χρυσής βίζας, και οι τιμές πώλησης ακινήτων σε πολλές περιοχές της Αθήνας και ευρύτερα του λεκανοπεδίου αλλά και της Θεσσαλονίκης έχουν εκτοξευτεί. Στο νέο σκηνικό στην αγορά ακινήτων, οι αυξήσεις των τελευταίων μηνών στις τιμές πώλησης αναμένεται να συμπαρασύρουν και τις τιμές ζώνης και να βάλουν φωτιά στους φόρους των ακινήτων.


Οι διαφορές που παρατηρούνται σήμερα στην αγορά μεταξύ εμπορικών και αντικειμενικών τιμών δείχνουν αυξήσεις σε συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, όπως Κουκάκι, Εξάρχεια, Κυψέλη, Κολωνάκι, Αμπελόκηποι, Παγκράτι, Σύνταγμα, Χίλτον. Μεγαλύτερες τιμές ζώνης θα δουν και πολλά προάστια του Λεκανοπεδίου, όπως το Μαρούσι, το Ελληνικό, το Χαλάνδρι, η Γλυφάδα αλλά και ο Πειραιάς. Από τις αυξήσεις δεν θα γλιτώσουν ούτε οι λαϊκές γειτονιές της Νίκαιας, της Δραπετσώνας, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης και του Ιλίου. Υποψήφιες για αύξηση είναι και οι περιοχές όπου η κυβέρνηση κράτησε αμετάβλητες τις τιμές τον περασμένο Ιούνιο, με στόχο να μην πληγούν οι ιδιοκτήτες.

Οι αλλαγές θα φέρουν διαφορές στον υπολογισμό και των φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ ή οι φόροι μεταβίβασης. Οι τελευταίοι αναμένεται να εκτοξευτούν σε 7.000 οικισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, που μπαίνουν για πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα. Μεταξύ αυτών είναι περιοχές στην Κρήτη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο αλλά και την Αττική.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση