Προσομοιωτής δείχνει τι θα συμβεί αν ο Πούτιν ρίξει πυρηνικά – Σε πέντε ώρες θα πεθάνουν 34 εκατομμύρια

Το πανεπιστήμιο του Πρίνστον ανέπτυξε έναν προσομοιωτή, ο οποίος δείχνει τις τρομακτικές επιπτώσεις που θα είχε η χρήση πυρηνικών από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς σημειώνει ότι σε πέντε μόλις ώρες θα πεθάνουν το λιγότερο 34 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας τεσσάρων λεπτών που ονομάζεται «Plan A» και αναπτύχθηκε από ερευνητές που έχουν σχέση με το πρόγραμμα επιστήμης και παγκόσμιας ασφάλειας του πανεπιστημίου του Πρίνστον.

Ο Alex Glaser ένας από τους δημιουργούς του Plan A μίλησε στο Newsweek και τόνισε πως «από όσο μπορεί κανείς να πει, αυτή είναι η πιο σοβαρή κρίση με πιθανή πυρηνική διάσταση που περιλαμβάνει τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες/ΝΑΤΟ μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ακόμα κι αν ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου εξακολουθεί να θεωρείται «μικρός» -όπως θα υποστήριζαν πολλοί αναλυτές».Διαβάστε περισσότερα

Ακόμη ο Glaser επεσήμανε ότι «μία κρίση όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή οδηγεί συχνά σε κακή επικοινωνία μεταξύ των μερών, που επιδεινώνεται από το γεγονός ότι παραμένουν πολύ λίγες ενεργές γραμμές επικοινωνίας ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ/ΝΑΤΟ».

Τι είναι το Plan A
Σύμφωνα με το newsweek.com, το Plan A προετοιμάστηκε για μία έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 2017 στην γκαλερί Bernstein του Πρίνστον και το 2019 έγινε διαθέσιμο στο κοινό ως βίντεο στο YouTube. Στόχος της είναι να τονίσει τις «δυνητικά καταστροφικές» συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Αν και υπήρξε έκρηξη του ενδιαφέροντος για το περιεχόμενο του βίντεο ο αριθμός των προβολών ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο αμέσως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Έτσι, φτάνει στο σημείο να προβλέψει ότι 34,1 εκατ. άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα πεθάνουν μέσα σε λίγες ώρες. Παράλληλα από την πυρηνική σύγκρουση θα τραυματιστούν 55,9 εκατ. άνθρωποι. Ωστόσο, τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν μεταγενέστερους θανάτους από πυρηνικές επιπτώσεις και άλλες επιπτώσεις.Το εφιαλτικό σενάριο
Η συγκεκριμένη προσομοίωση ξεκινάει στο πλαίσιο μιας συμβατικής, μη πυρηνικής σύγκρουσης. Σύμφωνα με το μοντέλο η Ρωσία προχωράει σε προειδοποιητικά πυρά από μια βάση κοντά στο Καλίνινγκραντ, στη Μαύρη Θάλασσα, για να σταματήσει μια προέλαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, προτού η άλλη πλευρά απαντήσει με ένα μόνο τακτικό αεροπορικό χτύπημα.

Στη συνέχεια, η Ρωσία στέλνει 300 πυρηνικές κεφαλές, που μεταφέρονται είτε με αεροσκάφη είτε με πυραύλους μικρού βεληνεκούς, προς τις βάσεις του ΝΑΤΟ και τα στρατεύματα που προωθούνται στην Ευρώπη.

Σε μία τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντούσε με 180 πυρηνικά αεροσκάφη. Σε αυτό το στάδιο, οι απώλειες αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 2,6 εκατομμύρια άτομα μέσα σε διάστημα τριών ωρών και η Ευρώπη έχει ουσιαστικά καταστραφεί.

Ακολούθως το ΝΑΤΟ θα ενεργήσει μέσα από τον στόλο των ΗΠΑ και των πυρηνικών υποβρυχίων ξεκινώντας με ένα στρατηγικό πυρηνικό χτύπημα με 600 κεφαλές. Προτού καταστραφούν τα οπλικά της συστήματα η Ρωσία θα εκτοξεύσει πυρηνικά μέσα από σιλό πυραύλων και υποβρύχια. Σε αυτή την περίπτωση το Plan A προβλέπει ότι η φάση του πολέμου θα έχει διάρκεια 45 λεπτών και θα έχαναν τη ζωή τους τουλάχιστον 3,4 εκατ. άνθρωποι.

Όταν η σύγκρουση μπει στην τελική της φάση οι δύο πλευρές θα βάλουν η μία στο στόχαστρο της άλλης τις 30 πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές και τα οικονομικά κέντρα αναπτύσσοντας πέντε έως δέκα πυρηνικά όπλα η κάθε μία έτσι ώστε να εμποδιστεί η ανάκαμψη της κάθε πλευράς από τον πόλεμο. Σε μία τέτοια περίπτωση μέσα σε 45 λεπτά θα πεθάνουν τουλάχιστον 85,3 εκατ. άνθρωποι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ξέφρενα πανηγύρια στα τουρκικά ΜΜΕ: «Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας του πυραύλου μας»!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Κυκλοφορεί μόνο με τους σωματοφύλακες της: Σάλος με την εμφάνιση της Τατιάνας Στεφανίδου πρωί-πρωί στην Αθήνα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...