Πρόκειται για ένα από τα μικρότερα νησιά των Δωδεκανήσων και βρίσκεται βόρεια της Κω και νοτιοανατολικά της Καλύμνου.

Η μικροσκοπική Ψέριμος, των 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων, επιφυλάσσει στον επισκέπτη ήσυχες και γαλήνιες διακοπές, σε έναν τόπο μακριά από την τουριστική βαβούρα και κοντά στην (ανέγγιχτη) φύση. Το νησί, το οποίο αποκαλείται και “Κάπαρη”, έχει πολυάριθμους χαμηλούς λόφους και μικρές κοιλάδες με ελαιόδεντρα. Το βόρειο άκρο του νησιού ονομάζεται «Άκρα Βασιλική» και το νοτιότερο άκρο «Άκρα Ρούσσα».

Διαβάστε περισσότερα

Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι πεντακάθαρες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά αποτελούν «μαγνήτη» για τους επισκέπτες, οι οποίοι απολαμβάνουν την ηρεμία, τον ήλιο και τη θάλασσα, στον εναλλακτικό προορισμό όπου δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και υπάρχει μόνο ένας οικισμός. Ο λόγος για τα Αυλάκια, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του νησιού. Τα Αυλάκια είναι και η μεγαλύτερη και ωραιότερη αμμουδιά του νησιού, με ρηχά και διάφανα νερά.


Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν την Ψέριμο, ως προορισμό για ημερήσια εκδρομή από τα κοντινά νησιά, ιδιαίτερα την Κω και την Κάλυμνο.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:

Δείτε το σχετικό βίντεο:
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ