Με θαυμασμό μίλησε για τους Έλληνες διασώστες ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σε μετάδοση από την προσωπική του ηλεκτρονική πλατφόρμα, εξέφρασε τις «άπειρες ευχαριστίες» του προς τον ελληνικό λαό και στους φίλους του, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάτοχό του Αλ. Τσίπρα, όπως είπε, «για τη συμπαράσταση που προσφέρουν στον δοκιμαζόμενο αυτή την ώρα αλβανικό λαό».


Διαβάστε περισσότερα

«Θαύμασα», είπε, «τους Έλληνες διασώστες και ελπίζω κάποια στιγμή να σας μοιάσουμε».


Εν τω μεταξύ, ο θάνατος το μεσημέρι του Σαββάτου στην εντατική του νοσοκομείου Τιράνων της 20χρονης, ανέβασε σε 51 τον αριθμό των θυμάτων του φονικού σεισμού.

Μέσα σε οιμωγές και ομαδικούς θρήνους, που θύμιζαν αρχαίες σκηνές τραγωδιών, οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία τα 8 μέλη της οικογένειας Λιάλια, που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση λόγω του φονικού σεισμού της τετραώροφης κατοικίας τους στα προάστια του Δυρραχίου. Στη νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και χιλιάδες πολίτες.

Από την οικογένεια σώθηκε μόνο ένα 17χρονο αγόρι, το οποίο ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε στην Ιταλία για εξειδικευμένη νοσηλεία.

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ