Μια… παγωμένη αναπαράσταση του πλανήτη και των προβλημάτων του έκανε έξω από το συνεδριακό κέντρο του Νταβός ο δημοσιογράφος του CNN, Ρίτσαρντ Κουέστ.

Συγκεκριμένα έχτισε ένα ιγκλού έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Φόρουμ του Νταβός προκειμένου να δείξει με παραστατικό και συμβολικό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και τα οποία θα συζητηθούν εκεί.

Ως γνωστόν η δόμηση ενός ιγκλού απαιτεί να μπει ο κάθε παγόλιθος στη σωστή θέση προκειμένου αυτό να είναι ισχυρό και να αντέξει. Στην προκειμένη περίπτωση το ιγκλού είναι ο πλανήτης και ο κάθε παγόλιθος παρομοιάζεται από τον Αμερικανό δημοσιογράφο με ένα πρόβλημα του πλανήτη. Η δόμηση του… πλανητικού μας ιγκλού, απαιτεί καθένα από αυτά να μπει στη σωστή θέση προκειμένου να διευθετηθεί το χάος των προβλημάτων μας.


Έτσι, ο ένας παγόλιθος ονομάζεται «μεταναστευτικό», άλλος «εμπόριο», οι επόμενοι «ανθρώπινα δικαιώματα», «ισότητα», «πόλεμος και συγκρούσεις», «κλιματική αλλαγή» και πάει λέγοντας. Αυτά είναι τα μεγάλα βάρη που εξετάζονται στο Νταβός με στόχο να μπουν στην κατάλληλη θέση, δηλαδή να επιλυθούν. Γιατί έχουν μετακινηθεί και αν δεν μπουν στη σωστή θέση, το ιγκλού, δηλαδή ο πλανήτης κινδυνεύει να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

Και όπως πιστεύουν πολλοί στο Νταβός, τονίζει ο δημοσιογράφος, αν υπάρχει κάποιος που ευθύνεται για αυτή την αποσάθρωση των παγόλιθων, αυτός είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Όπως και να έχει, η σκιά του Ντόναλντ Τράμπ και της κυβέρνησής του θα πέσει βαριά στο Νταβός, καταλήγει.

Δείτε το βίντεο από το CNN:Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση