Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες ο Βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ, ο άνθρωπος που ενσάρκωσε με τεράστια επιτυχία τον Ιησού Χριστό στο αριστούργημα «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Χθες Τετάρτη ο ηθοποιός έδωσε στο νησί της Σαλαμίνας το οποίο και τον φιλοξενεί συνέντευξη Τύπου για τα γυρίσματα ιστορικής ταινίας-ντοκιμαντέρ με θέμα μια συνταρακτική αληθινή ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Μια ταινία που παρουσιάζει άγνωστα περιστατικά Βρετανών και Ελλήνων που τους διέσωσαν στο κοντινότερο νησί της Αττικής και που θα έχει παγκόσμια διανομή.

Διαβάστε περισσότεραΣυγκεκριμένα, η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Τζο, πιλότου της RAF, το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στη Σαλαμίνα. Το υλικό της ταινίας είναι αποτέλεσμα έρευνας των εκπαιδευτικών Βάσως Θεοδωρακοπούλου και Στέλιου Καθαρού, που από το 2002 συγκέντρωναν στοιχεία και προσωπικά αντικείμενα του Βρετανού πιλότου, προκειμένου η περιπέτειά του να αποδοθεί στην ταινία με κάθε λεπτομέρεια.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια και το σενάριο επιμελείται ο γνωστός σκηνοθέτης, δημιουργός πληθώρας ιστορικών ντοκιμαντέρ κ. Φώτης Κωνσταντινίδης ο οποίος έχει φιλία με τον Βρετανό ηθοποιό.

robert_powell_2

Πηγή: www.newsone.gr