Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση συνασπισμού, της οποίας ηγείται, παραμένει σταθερή και θα συνεχίσει να κυβερνά παρά την απειλή να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες για διαφθορά.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ο συνασπισμός είναι σταθερός. Ουδείς, ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος, έχει σχέδια να πάει σε εκλογές. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για το καλό των πολιτών του Ισραήλ μέχρι το τέλος της θητείας μας» το 2019, τόνισε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτική ομιλία του.

Χθες η αστυνομία συνέστησε να απαγγελθούν σε βάρος του Νετανιάχου κατηγορίες για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο υποθέσεις.

Η έκθεση της αστυνομίας «είναι γεμάτη τρύπες σαν ελβετικό τυρί», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός καταφέρθηκε επίσης έντονα κατά του πρώην υπουργού του επί των Οικονομικών, του Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος εμφανίζεται ως μάρτυρας κλειδί σε μία από τις υποθέσεις, «την ώρα που έχει υποσχθεί να με ρίξει με οποιοδήποτε τίμημα». Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Λαπίντ είναι ένας από τους κύριους ανταγωνιστές του Νετανιάχου σε περίπτωση εκλογών.


Η τελική απόφαση για την παραπομπή δεν θα ληφθεί από την αστυνομία, αλλά από τον γενικό εισαγγελέα του Ισραήλ, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η απόφασή του μπορεί να πάρει εβδομάδες ή και μήνες.

Ο υπουργός Παιδείας επικρίνει τον Νετανιάχου, όμως δηλώνει πως παραμένει στην κυβέρνηση

Ένας σημαντικός υπουργός της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε σήμερα τον ισραηλινό πρωθυπουργό, όμως δήλωσε πως παραμένει στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού μέχρι να αποφασίσει ο γενικός εισαγγελέας αν θα απαγγείλει ή όχι κατηγορίες σε βάρος του επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Το να έχεις αποδεχθεί για μια παρατεταμένη περίοδο δώρα που αντιπροσωπεύουν μεγάλα ποσά, σημαίνει ότι δεν στάθηκες στο ύψος των προδιαγραφών» μιας προσωπικότητας που υποτίθεται πως δίνει το παράδειγμα, ανέφερε σε ομιλία του στο Τελ Αβίβ ο υπουργός Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ, επικεφαλής του κόμματος Εβραϊκή Εστία, ενός από τους στυλοβάτες του κυβερνητικού συνασπισμού. Όμως «βρισκόμαστε σε κράτος δικαίου και ο πρωθυπουργός έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Γι» αυτό αποφάσισα να περιμένω», πρόσθεσε.Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση