Μία 10χρονη έσωσε τη μικρότερη αδελφή της από βέβαιο πνιγμό σε πισίνα στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Η δραματική  στιγμή μάλιστα καταγράφηκε σε βίντεο, από τις κάμερες ασφαλείας του χώρου.  Όπως φαίνεται και στο βίντεο η Κάλι Ντάλι, ηλικίας τριών ετών κολυμπάει στην πισίνα φορώντας σωσίβιο γύρω από τη μέση της. Αυτό αναποδογυρίζει και η μικρούλα βρίσκεται με το κεφάλι στο νερό, ενώ δίνει μάχη να κρατηθεί στην επιφάνεια. Γρήγορα όμως οι δυνάμεις την εγκαταλείπουν και βυθίζεται…

Διαβάστε περισσότερα

Ευτυχώς γι’ αυτήν όμως, στην άλλη μεριά της πισίνας είναι η αδερφή της Τζάιλα, που μόλις συνειδητοποίησε τι έχει συμβεί, βουτάει στην πισίνα, την βγάζει έξω από το νερό χωρίς τις αισθήσεις της, επιχειρώντας αμέσως να της δώσει το «φιλί της ζωής».

«Ήταν πολύ βαριά και χρειάστηκε να την τραβήξω από τα μαλλιά, μετά την σήκωσα από τη μέση και την τράβηξα», είπε αργότερα η δεκάχρονη για την αδερφούλα της.


Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά φτάνουν κοντά στα δύο κορίτσια η θεία τους και ο υπεύθυνος του συγκροτήματος, που ξεκινά τεχνητή αναπνοή στο παιδί.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την άμεση δράση και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο ο αστυνομικός Εντ Λάιονς που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, ενώ η μικρούλα ήταν περίπου δέκα λεπτά αναίσθητη, χωρίς να αναπνέει και χωρίς σφυγμό, όπως έγραψε η μητέρα της στο facebook αργότερα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το παιδί θα μπορούσε να τα καταφέρει. Τελικά η Κάλι έμεινε δύο εβδομάδες στην εντατική, πριν ανακοινώσουν πως διέφυγε τον κίνδυνο.

Όσο για τη μαμά της, ένα μήνυμα θέλησε να στείλει προς άλλους γονείς: «Μην αφήνετε λεπτό τα μάτια σας από τα παιδιά σας όταν είναι στο νερό. Κανένα σωσίβιο δεν είναι απολύτως ασφαλές».Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ