Αγγλικά Jumbo: Πρόκειται για μία εταιρεία, η οποία έχει ως στόχο να ανοίξει το πρώτο κατάστημά της στην Ελλάδα. Η Primark παρακολουθεί στενά την Ελληνική αγορά. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ξένες λιανεμπορικές αλυσίδες. Συγκεκριμένα, δραστηριοποιείται κυρίως στον κλάδο της ένδυσης και υπόδησης χαμηλού κόστους.

Το πρώτο κατάστημα της Primark

Μάλιστα, η Primark που έχει τον χαρακτηρισμό «Αγγλικά Jumbo» έχει ενδιαφερθεί να αναπτύξει κατάστημα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στο Ελληνικό. Οι πληροφορίες λένε ότι ζήτησε χώρο 10.000 τμ. Συγκεκριμένα, στο ένα εκ των δύο εμπορικών κέντρων που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί εκεί ή στον περιβάλλοντα χώρο του, σε αυτό που θα βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Primark: Το πρώτο κατάστημα των Αγγλικών Jumbo στην Ελλάδα.


Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν ότι τόσο με την Primark, όσο και με άλλες μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες που έχουν ενδιαφερθεί να αναπτύξουν καταστήματα στο Ελληνικό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα κάποια συμφωνία. Αυτό, διότι θα πρέπει να προηγηθεί το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για την παραχώρηση του Ελληνικού στη Lamda Development.


Primark: Αναταράξεις στον επιχειρηματικό χάρτη της Ελλάδας

Το βέβαιο είναι ότι η είσοδος της Primark που έχει τον χαρακτηρισμό «Αγγλικά Jumbo» στην ελληνική αγορά θα φέρει σοβαρές αναταράξεις στον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας. Η εταιρεία ανταγωνίζεται κυρίως αλυσίδες όπως η ελληνική Jumbo και ξένες όπως η H&M ή οι εταιρείες του ομίλου Inditex. Και αυτό διότι η Primark πουλάει ευρεία ποικιλία προϊόντων, γυναικεία και ανδρικά είδη ένδυσης και υπόδησης, καλλυντικά, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, διακοσμητικά, ακόμα και κάποια γλυκά σνακ σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους σε αρκετές περιπτώσεις.

Δεν είναι λίγοι στην Ελλάδα που τη χαρακτηρίζουν ως την αγγλική Jumbo. Η Primark είναι μία από τις μεγαλύτερες λιανεμπορικές επιχειρήσεις ένδυσης στην Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος λιανέμπορος ειδών ένδυσης, υπόδησης, και αξεσουάρ σε ότι αφορά τον όγκο πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για θυγατρική του βρετανικού ομίλου ABF, εισηγμένου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, γνωστού κυρίως από τη δραστηριότητά του στην παραγωγή ζάχαρης.

Πηγή: www.enimerotiko.gr