Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Oι Ιταλοί πιστεύουν ότι "για όλα φταίει η Ευρώπη", όμως αυτή είναι "η μισή αλήθεια", καθώς "υπάρχει και η εθνική ευθύνη", υποστήριξε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωβαρομέτρου για τον ένα χρόνο από τις ευρωεκλογές του 2019.

Υποστήριξε ακόμη ότι "η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έφτασε πολύ αργά" στον ευρωπαϊκό Νότο και πως "όπου υπάρχει χαμηλή οικονομική ανάπτυξη οι πολίτες τείνουν να είναι πιο απογοητευμένοι".

Παρομοίως απαντώντας σε σχέση με το ενδεχόμενο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να φέρει ένα πιο "ευρωσκεπτικιστικό σώμα νομοθετών", παραδέχθηκε ότι αυτό μπορεί να συμβεί, όμως κάλεσε σε "δουλειά τον επόμενο χρόνο" για να ανατραπεί αυτή η τάση.

Κάλεσε δε σε γνήσιο διάλογο και στην επικοινωνία των πολιτικών της ΕΕ προς του πολίτες. Είπε μάλιστα ότι "αυτό (η εκλογή ευρωσκεπτικιστών) δεν είναι καλό για την Ευρώπη.

Τόνισε δε ότι η δουλειά της γραφειοκρατίας είναι να εφαρμόζει τις αποφάσεις της πολιτικής εξουσίας, αλλά διευκρίνισε δε πως το πρόβλημα είναι οι πολιτικές και όχι η γραφειοκρατική εφαρμογή τους.


Τόνισε δε ότι σε θέματα όπως αποφάσεις όπως το τι θα γίνει με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν πρέπει να ανήκουν στην ΕΚΤ, αλλά στο ΕΚ, το Συμβούλιο και την Κομισιόν.

Ξεκαθάρισε δε ότι "δεν πρέπει να καταστρέψουμε ότι έχουμε χτίσει" και υπενθύμισε την αγριότητα του ΒΠΠ΄ και ζήτησε από τους πολίτες να αναλογιστούν τα αποτελέσματα της ειρήνης και της ευημερίας που έφερε η ΕΕ.

Υπενθύμισε τις εικόνες της καταστροφής, που δεν είναι και τόσο παλιές, αλλά ζήτησε από όλους να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις των πολιτών.

Τόνισε δε ότι οι λαϊκιστές είναι ανίκανοι να μεταφράσουν τις ανησυχίες των πολιτών σε θετικές πολιτικές και το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν και να γκρεμίζουν. Το θέμα όμως, όπως εξήγησε, είναι "να καταλάβουμε γιατί οι πολίτες στρέφονται προς αυτούς".

Τέλος σε σχέση με το μεταναστευτικό πρόβλημα ζήτησε να χρησιμοποιηθεί το πολυμερές πλαίσιο για επενδύσεις στην Αφρική, καθώς η κατάσταση εκεί είναι πολύ επικίνδυνη και επεσήμανε ότι 2,5 δις πολίτες της Αφρικής θα θέλουν να φύγουν αν είναι αναγκασμένοι να υποστούν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, των εμφυλίων πολέμων, της φτώχειας και της τρομοκρατίας.

Ζήτησε δε την δημιουργία πολλών περισσότερων θέσεων απασχόλησης στην Αφρική μέσω ενός νέου "Marshall Plan", ενώ ζήτησε πολιτικές για να σταματήσουν οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή.Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση