Ο ηθοποιός Μάνος Παπαγιάννης απομακρύνθηκε από την παράσταση «Πετάει πετάει» που παρουσιάζεται στο θέατρο Χυτήριο. Μετά την καταγγελία της συναδέλφου του Σοφίας Παυλίδου η διοίκηση του θεάτρου αποφάσισε την συνέχιση των παραστάσεων με αντικατάσταση του ηθοποιού.

Σημειώνεται ότι οι δύο ηθοποιοί φαίνεται πως οδηγούνται τελικά στις δικαστικές αίθουσες.

Το θέατρο Χυτήριο προσπάθησε στην αρχή να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τις δύο πλευρές τελικά αποφάσισε την απομάκρυνση του ηθοποιού.

Όπως αναφέρεται: «Λαμβάνοντας υπόψη την καταγεγραμμένη αδυναμία της κ. Σοφίας Παυλίδου να συνεχίσει στη σκηνή του θεάτρου τη συνεργασία της με τον κ. Παπαγιάννη, την υποχρέωση διαφύλαξης της ομαλής λειτουργίας του Θεάτρου και της προστασίας του συμφέροντος του Θεάτρου, των δημιουργών και όλων των υπολοίπων ηθοποιών της παράστασης, η διοίκηση του Θεάτρου αποφάσισε να συνεχιστούν οι παραστάσεις με την αντικατάσταση του ηθοποιού κ. Μάνου Παπαγιάννη από άλλο ηθοποιό».

Βάσια Παναγοπούλου: Το θέατρο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Η Βάσια Παναγοπούλου παραγωγός και καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου μίλησε στο STAR αλλά δεν θέλησε να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Και ποια είναι η ουσία; Αν υπήρξε επίθεση, όπως γράφτηκε, από τον κ. Παπαγιάννη στη Σοφία Παυλίδου.

«Προσπαθούσαμε να βρούμε καταρχήν μια συμβιβαστική λύση, όμως, δυστυχώς, αυτό δεν επετεύχθη. Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος αν δεν μπορούσε να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Είμαι υποχρεωμένη να αποκαταστήσω την ηθική τάξη των πραγμάτων.

Το θέατρο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι που ο καθένας μπορεί να συμπεριφέρεται όπως νομίζει. Ακόμα και τις στιγμές έντασης οφείλουμε να τις διαχειριζόμαστε με ήπιο και κόσμιο τρόπο. Το ότι την ώρα που άλλαζε η Σοφία Παυλίδου μπήκε ο Μάνος Παπαγιάννης στον προσωπικό της χώρο, για μένα ήταν πολύ βαρύ.

Δεν παίρνω θέση από τη στιγμή που η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Οφείλω όμως να υπερασπιστώ το ηθικό κομμάτι της ιστορίας και το ψωμί των εργαζομένων», ανέφερε η Βάσια Παναγοπούλου.

Η υπόθεση Παπαγιάννη – Παυλίδου

Στιγμές έντασης φέρονται να είχαν προ ημερών στο Θέατρο Χυτήριο ο ηθοποιός Μάνος Παπαγιάννης και η συνάδελφός του και πρώην σύζυγος του Χρήστου Φερεντίνου Σοφία Παυλίδου.

Αιτία φέρεται να ήταν μια ατάκα στο έργο, την οποία ο κ. Παπαγιάννης εκτίμησε ότι δεν είπε η κ. Παυλιδου για να μην του δώσει «πάσα».

Προ ημερών μιλώντας στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά», η Σοφία Παυλίδου προχώρησε στην καταγγελία του επεισοδίου που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.


«Την Πέμπτη το βράδυ γύρω στις 23:20 που τελείωσε η παράστασή μας ανέβηκα στο καμαρίνι μου και ο κύριος Παπαγιάννης που το καμαρίνι του είναι βρίσκεται στον κάτω όροφο με ρώτησε για ποιο λόγο δεν είπα την ατάκα που συνοδεύεται με μια κίνηση γιατί δεν έκανα την κίνηση. Την ξέχασα; Και του απάντησα “δεν μου βγήκε, δεν το έκανα”. Μου λέει “το έκανες επίτηδες επειδή εγώ ξέχασα να σου πω πριν μια ατάκα;”. Λέω “είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο;”. Και πάει στο πλατύσκαλο και τον βλέπω από κάτω, έχω οπτική επαφή με τον κύριο Παπαγιάννη που βρίσκεται στον κάτω όροφο. Μου λέει “θα σε γ… πάνω στη σκηνή έτσι και μου ξανακόψεις αστείο”. Και λέω “σε παρακαλώ μίλα πιο όμορφα”. Μου λέει “αυτό που σου λέω θα σου γ… ότι έχεις και δεν έχεις”. Λέω “δεν μπορώ να μιλάω άλλο μαζί σου”. Επέστρεψα στο καμαρίνι μου και έκλεισα την πόρτα. Σε δευτερόλεπτα ο κύριος Παπαγιάννης βρέθηκε να κλωτσάει την πόρτα του καμαρινιού μου και να μπαίνει μέσα, με άρπαξε από το λαιμό, με πέταξε κάτω, εγώ έπεσα πάνω στην καρέκλα γιατί είναι μικρό το καμαρίνι. Ευτυχώς δεν χτύπησα στο νεροχύτη παρά μόνο στη σπονδυλική μου στήλη και πετάγομαι στην καρέκλα. Έβριζε κατά τη διάρκεια και έλεγε “εμένα δεν θα μου κλείσει κανένας πόρτες θα σε γ… παλιο…, δεν θα μου ξανακόψεις αστείο” και μετά ήρθε ο συνάδελφος ο Σωτήρης Καλυβάτσης τον τράβηξε και τον κατέβασε κάτω».

Ο Μάνος Παπαγιάννης μιλώντας χθες στην εκπομπή Πρωινό, αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη με τη Σοφία Παυλίδου στα παρασκήνια του θεάτρου Χυτήριο.

Όπως ο ίδιος είπε: «Άνοιξα έντονα την πόρτα. Το δέχομαι λάθος μου. Μπορεί να ένιωσε ότι κινήθηκα επιθετικά, εγώ δεν κινήθηκα επιθετικά και μου επιτέθηκε κατευθείαν από το πρόσωπο. Με χτύπησε στο πρόσωπο πολύ άσχημα και την απώθησα. Έγινε αυτό, τίποτα άλλο. Στο περιστατικό ήρθε ο υπεύθυνος του θεάτρου, ο κος Καλογεράς, ο οποίος τρόμαξε όταν με είδε. Το επιβεβαιώνουν και τα χαρτιά από το νοσοκομείο.

Νιώθω τρομερά αδικημένος. Είμαι το θύμα κανονικά. Εάν εγώ χτυπούσα τη Σοφία θα υπήρχαν κάποια στοιχεία, ούτε η ίδια παραδέχεται ότι έφαγε μια σφαλιάρα, ας πούμε. Δεν υπάρχουν στοιχεία από τη γνωμάτευση ότι υπάρχουν μώλωπες ή οτιδήποτε.

Στην πορεία η Σοφία έπεσε πάνω στην καρέκλα κι εγώ έφυγα. Με ένταση, βρίζοντας ο ένας, βρίζοντας και ο άλλος. Δεν έσπασα την πόρτα. Εκείνη την ώρα κατάλαβα ότι έχουμε ξεφύγει γι’ αυτό τον λόγο σηκώθηκα κι έφυγα.

Την άλλη μέρα μαζευόμαστε όλοι, ζητάω συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσα κι εγώ από την πλευρά μου από τον θίασο και την παραγωγή, ήμουν έτοιμος να ζητήσω συγγνώμη και από την κα Παυλίδου και όταν έληξε η κουβέντα, έρχεται η αστυνομία να με συλλάβει κανονικά. Εγώ κρύφτηκα, έφυγα… δεν το έχω ξαναζήσει, δεν έχω πάει ποτέ σε δικαστήριο, ποτέ να με κυνηγάει η αστυνομία».

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση