Στις παράνομες τουρκικές NAVTEX (ναυτικές οδηγίες) για ασκήσεις νοτιοανατολικά της Καρπάθου στις 9 Δεκεμβρίου, το Πολεμικό Ναυτικό απαντά άμεσα, δεσμεύοντας τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για ναυτικά γυμνάσια την ίδια μέρα.

Και φυσικά τα πλοία του ελληνικού Στόλου θα είναι εκεί, αφού αυτά είναι ελληνικά χωρικά ύδατα και όχι γκρίζες ζώνες.


Διαβάστε περισσότερα


Σύμφωνα με πηγές από το ελληνικό επιτελείο, τα ελληνικά πλοία όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο θα προχωρούν σε προβολή ισχύος όχι μόνο με συμβολική παρουσία αλλά και διενέργεια ασκήσεων ακόμα και σε ακριτικές περιοχές. Και μπορεί στην Κύπρο το τουρκικό ναυτικό να έχει το πλεονέκτημα των μικρών αποστάσεων, που έχουν να καλύψουν τα πλοία του τόσο από το ναύσταθμο του Ακσάζ όσο και από τα τουρκικά λιμάνια στην Αττάλεια, αλλά Νοτιοανατολικά Καρπάθου και Κρήτης αυτό το πλεονέκτημα περνά στον ελληνικό Στόλο.

Ειδικά, στην περιοχή που παρουσίασε η Τουρκία στους χάρτες του μνημονίου με τη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι τα όρια της υφαλοκρηπίδας της φτάνουν μόλις λίγα μίλια από τις ακτές της Κρήτης, το πλεονέκτημα του Ελληνικού Στόλου γίνεται συντριπτικό.[gs-fb-comments]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ