Την οργή των Τούρκων στο Twitter έφερε μια ανάρτηση του Έλον Μασκ, η οποία αναφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Έλον Μασκ, που βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς του Twitter, συχνά εκφράζεται με χιουμοριστικό τρόπο στις αναρτήσεις του. Ο δισεκατομμυριούχος συνηθίζει να σχολιάζει με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα και δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλεί αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτή την περίπτωση, ο Έλον Μασκ προκάλεσε την οργή των Τούρκων χρηστών της πλατφόρμας. Αφορμή ήταν μια ανάρτησή του, στην οποία χρησιμοποιείται η λέξη «Κωνσταντινούπολη». «Μην μιλάς για την ιστορία, επικεντρώσου στα κρυπτονομίσματα», συμβουλεύει ένας Τούρκος χρήστης τον Έλον Μασκ, τονίζοντας επίσης ότι «Δεν λέγεται Κωνσταντινούπολη, λέγεται Istanbul».

Η ανάρτηση του Έλον Μασκ παρουσιάζει με χιουμοριστικό τρόπο έναν Βυζαντινό στρατιώτη να σκέφτεται «κλείδωσα την πόρτα;», αναφερόμενος στην Κερκόπορτα. Κατά την παράδοση, από αυτήν την πόρτα εισήλθαν στην Πόλη λίγοι γενίτσαροι κατά τη μεγάλη έφοδο στις 29 Μαΐου 1453, διασπώντας έτσι την άμυνα των πολιορκούμενων και προκαλώντας την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η ανάρτηση του Έλον Μασκ:Επίσης, δεν ήταν μόνο η ονομασία που προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία, αφού και το ίδιο το περιεχόμενο της ανάρτησης σχολιάστηκε έντονα από τους χρήστες του Twitter. Αρκετοί ήταν οι Τούρκοι που πήραν στα σοβαρά το tweet και έσπευσαν να τονίσουν ότι η ανάρτηση του Έλον Μασκ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι οι στρατιώτες δεν μπήκαν από μια ξεκλείδωτη πόρτα, αλλά σπάζοντας τα τείχη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Προβάλλουμε λάθος πρότυπα – Θα το πληρώσουμε”: Η Λατινοπούλου “καρφώνει” τη Δανάη Μπάρκα και πpοκαλεί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Θέλω να γίνω η μητέρα του παιδιού του”: 61χρονη γιαγιά παντρεύτηκε 24χρονο και ζει το όνειρό της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η Βοσκανίδου topless στην Κρήτη… “γονάτισε” το Instagram