Το γεγονός ότι η Ιαπωνία βρίσκεται πολύ μπροστά τεχνολογικά το ξέραμε. Ότι θα έφτανε στο σημείο ωστόσο να κατασκευάσει τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 από ανακυκλωμένα μέταλλα ηλεκτρονικών, δε το φανταζόμασταν!

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον project, βάσει του οποίου θα φτιάξει σχεδόν 5000 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια από ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά καταναλωτών, όπως τα τηλέφωνα.

"Be better, together — for the planet and the people."

EVERY🥇🥈🥉for @Tokyo2020 will be made of 100% recycled materials!https://t.co/cRKicqtNop | #Tokyo2020Tuesday pic.twitter.com/ftbHq2j5Cb

— Team USA (@TeamUSA) February 12, 2019

Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών δεν αποτελεί όμως νέο concept. Η επιτροπή ήθελε να το πάει ένα βήμα πιο πέρα καλώντας τους πολίτες της να λάβουν συμμετοχή σε αυτό, ούτως ώστε να τους παροτρύνει να ανακυκλώνουν. Οι κάτοικοι της Ιαπωνίας θα μπορούν να δωρίζουν τα ηλεκτρονικά τους απευθείας για το σκοπό. Οι δωρεές για το Medal Project άρχισαν τον Οκτώβριο του 2018 με στόχο τα 2.700 κιλά χαλκού, 30.3 κιλά χρυσού και 4.100 κιλά ασήμι και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαρτίου 2019.


«Εκτιμάται ότι η υπόλοιπη ποσότητα μετάλλων που απαιτούνται για να κατασκευαστούν όλα τα ολυμπιακά και παρολυμπιακά μετάλλια θα εξαχθούν από τις συσκευές που έχουν ήδη δωριστεί. Χρειάζονται σχεδόν 100 κινητά προκειμένου να παραχθούν τρία γραμμάρια χρυσού» σημειώνουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο συνεργάστηκε με την NTT DOCOMO, το ιαπωνικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Αποχέτευσης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τη Μητροπολιτική Κυβέρνηση και τα τοπικά καταστήματα προκειμένου να πραγματοποιήσει το όραμά της.

📣The nationwide collection of discarded electronic devices, aimed at supplying recycled metals for the manufacture of athletes’ medals, is expected to reach its goals.🏅The project has allowed the public to play a key role in the Games’ preparations. 👇https://t.co/nkAlOKNMwk pic.twitter.com/jQlhAGhd2o

— #Tokyo2020 (@Tokyo2020) February 12, 2019

Το εγχείρημα της Ιαπωνίας αποτελεί μια σπουδαία κίνηση για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς φαίνεται ότι είναι ένα από τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα προβλήματα του πλανήτη. Με βάση μια αναφορά των Ηνωμένων Εθνών, 45 εκατ. τόνοι ηλεκτρονικών πετάχτηκαν διεθνώς το 2016 και μόλις το 20% αυτών ανακυκλώθηκε.Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση