Στα 110 χρόνια από τη γέννηση του Sir Donald George Bradman αφιερώνει σήμερα η Google το doodle της.

Ο Sir Donald George Bradman, που έγινε γνωστός στο παγκόσμιο στερέωμα ως «The Don», ήταν ένας Αυστραλός διεθνής αθλητής του κρίκετ, αναγνωρισμένος ως ο μεγαλύτερος batsman όλων των εποχών.

Χρησιμοποιώντας τη δική του μοναδική λαβή και στάση, ο μέσος όρος 99,94 που κατάφερε να πετύχει στην καριέρα του έχει αναφερθεί ως το μεγαλύτερο επίτευγμα από οποιονδήποτε αθλητή σε οποιοδήποτε μεγάλο άθλημα.

Γεννημένος στις 27 Αυγούστου 1908 στο Cootamundra της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο Bradman ανέπτυξε τις ικανότητές του παίζοντας μόνος του με ένα κούτσουρο κρίκετ και μια μπάλα γκολφ.

Σε ηλικία 19 ετών έκανε το ντεμπούτο του σε έναν αγώνα μεταξύ της ομάδας της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Αδελαΐδας, σημειώνοντας  118 runs.


Κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του, ο Bradman σημείωνε σταθερά σκορ που τον έκανε, σύμφωνα με τα λόγια του πρώην αρχηγού της Αυστραλίας, Μπιλ Γκόουνφουλ, «να αξίζει όσο τρεις batsmen στην Αυστραλία».

Μάλιστα, η ομάδα της Αγγλίας είχε σχεδιάσει ένα αμφιλεγόμενο σύνολο τακτικών, γνωστό ως «Bodyline», για να περιορίσει το σκοράρισμά του.

Περισσότερα από 50 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του, το 2001, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ τον χαρακτήρισε «τον μεγαλύτερο εν ζωή Αυστραλό».

Η εικόνα του εμφανίστηκε σε γραμματόσημα και νομίσματα, υπάρχει μουσείο αφιερωμένο στον ίδιο, ενώ το 2009 εισήχθη στο ICC Cricket Hall of Fame.

Ο Sir Donald George Bradman έφυγε από τη ζωή στις 25 Φεβρουαρίου 2001, παραμένοντας ένας ευγενικός και απλός άνθρωπος ως το τέλος.
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ