Τρομακτικό! Δείτε το περίεργο πλάσμα που βρέθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό!

Απίστευτα viral έχει γίνει ένα βίντεο από τον λογαριασμό ‘Παράξενα Τρομακτικό’ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.3 εκατομμύρια προβολές σε λίγες ώρες.

Στο βίντεο αυτό φαίνεται ένα «μυστηριώδες ψάρι που βρέθηκε να κολυμπά στον Ειρηνικό Ωκεανό».

Βέβαια, αυτό το «ψάρι» είναι αρκετά διαφορετικό από αυτά που μπορεί να έχετε κατά νου, με τα πρώτα σχόλια να επισημαίνουν πως μοιάζει με «εξωγήινο» από horror ταινία και άλλα να το παρομοιάζουν με boss fight από παιχνίδι.Διαβάστε περισσότεραΜερικές αντιδράσεις από τους χρήστες του social media:

Τι είναι τελικά αυτό που φαίνεται στο βίντεο;

Φυσικά, όπως έσπευσαν να διορθώσουν πολλοί, αυτό που φαίνεται στο viral βίντεο δεν είναι ψάρι. Αντιθέτως πρόκειται για ένα κρινοειδή, τα οποία σύμφωνα με την Βικιπαιδεία είναι ομοταξία των εχινόδερμων, μια ιδιαίτερη κατηγορία θαλάσσιων ζώων.

Τα κρινοειδή τα οποία στην ενήλικη ζωή τους ζουν προσκολλημένα στον πυθμένα μέσω μίσχου είναι γνωστά ως θαλάσσιοι κρίνοι. Έχουν εντοπιστεί μέχρι σε βάθος 9.000 μέτρων. Τα κρινοειδή χαρακτηρίζονται από ένα στόμα στην πάνω επιφάνεια το οποίο περιβάλλεται από βράγχιονες που χρησιμοποιούνται για τη σίτιση. Το στομάχι του έχει σχήμα U και ο πρωκτός τους βρίσκεται δίπλα στο στόμα. Αν και διαθέτουν την χαρακτηριστική πεντακτινική συμμετρία των εχινόδερμων, τα περισσότερα κρινοειδή διαθέτουν περισσότερους βραγχίονες. Ο μίσχος μπορεί να αποκολληθεί και το ζώο να κολυμπά ελεύθερο. Σήμερα υπάρχουν περίπου 600 είδη κρινοειδών, αλλά ήταν πολύ πιο άφθονα και ποικίλα στο παρελθόν.

Σίγουρα το θέαμα είναι εντυπωσιακό για τους λιγότερο εξοικειωμένους με το ζωικό βασίλειο και μας θυμίζει για ακόμη μια φορά πόσο ασυνήθιστες εικόνες μπορεί να αντικρύσει κάποιος στον βυθό του ωκεανού!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...