Τρομακτικό! Κοπάδι απο φάλαινες βούλιαξαν σκάφος!

Στιγμές φρίκης έζησε το πλήρωμα ενός βυθιζόμενου γιοτ που παρακολούθησε ένα κοπάδι από όρκες να κάνει κύκλους γύρω από το σκάφος τους.

Ένα τρομακτικό περιστατικό συνέβη στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας, όταν τεράστιες όρκες χτύπησαν ανελέητα ένα γαλλικό σκάφος για 45 λεπτά πριν αυτό βυθιστεί.

Το πλήρωμα έπλεε βόρεια του Πόρτο όταν το κοπάδι των βίαιων φαλαινών έκανε κύκλους γύρω από το σκάφος και άρχισε να εμβολίζει το σκάφος και τελικά να διαλύει το πηδάλιο.

Τα τρομακτικά πλάνα δείχνουν το σκάφος των 12 μέτρων να γεμίζει γρήγορα με νερό από τις ζημιές που προκάλεσαν οι αδίστακτες όρκες. Η στάθμη του νερού φαίνεται να ανεβαίνει μέχρι τη μέση των τεσσάρων άτυχων ναυτικών, με τα υπάρχοντά τους να επιπλέουν γύρω τους.Το βίντεο δείχνει επίσης ένα από τα μέλη του πληρώματος να βρίσκεται στην πλημμυρισμένη καμπίνα και να καλεί μανιωδώς σε βοήθεια την ακτοφυλακή κατά τη διάρκεια της τρομακτικής δοκιμασίας.

Ο Eliott Boyard, ο καπετάνιος του σκάφους, δήλωσε στο TF1«Ήμουν στο πηδάλιο και υπήρξε μια πολύ μεγάλη πρόσκρουση κατά του πλοίου εξαιτίας πέντε έως επτά ορκών που επέμεναν να επιτίθενται στο πηδάλιο του σκάφους. Ήρθαν να το δαγκώσουν αρκετές φορές, μέχρι που το κύτος, στο ύψος του πηδαλίου, υποχώρησε και προκάλεσε διαρροή στο σκάφος και στη συνέχεια τη βύθισή του»

Το πλήρωμα που βυθιζόταν κατάφερε τελικά να διαφύγει με τη σωσίβια πριν το σκάφος βυθιστεί και καταλήξει στον ωκεανό.

Ευτυχώς, οι φάλαινες είχαν απομακρυνθεί μέχρι να διαφύγουν με τη μικρή σχεδία.

«Υπήρξε ένας μικρός πανικός που ήρθε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι θα βυθιζόμασταν», δήλωσε ο Eliott.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...