Βιντεοσκόπησαν τον άγριο ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση των δραστών της επιθεσης σε βαρος του πρόεδρου της Κ.Ο. και γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από γνωστό εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Πρόκειται για το ίδιο μαγαζί όπου ο κ. Βαρουφάκης είχε δεχθεί επίθεση πριν από περίπου οκτώ χρόνια.

Ομάδα ατόμων, αρχικά, του επιτέθηκε φραστικά ενώ, στη συνέχεια, περίπου τέσσερα άτομα πρωταγωνίστησαν στον ξυλοδαρμό του. Μάλιστα, ενας από αυτούς φέρεται να κατέγραφε τον ξυλοδαρμό με το κινητό του. Κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας έσπευσε, χθες το βράδυ (10/03), στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε μεταβεί περίπου στις 10 το βράδυ, ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, με αιμορραγία στη μύτη.Διαβάστε περισσότερα

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για την επίθεση, επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με τον αστυνομικό συνοδό του Γιάνη Βαρουφάκη. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά, με δική του πρωτοβουλία.

Αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, όταν έφτασε ο κ. Βαρουφακης, τον δέχτηκε διαπιστώνοντας πως είχε υποστεί κάταγμα στη μύτη με αποτέλεσμα να του τοποθετηθεί νάρθηκας. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεβλήθη σε αξονική εξέταση στην οποία δεν εντοπίστηκε κάποιο άλλο εύρημα. Οι γιατροί τού πρότειναν για προληπτικούς λόγους να παραμείνει στο νοσοκομείο, όμως εκείνος αρνήθηκε και αποχώρησε λίγο μετά τις 12 το βράδυ.

Μετά την επίθεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε τηλεφωνικα με τον κ. Βαρουφάκη. Κατά τη συνομιλία τους, ο κ. Θεοδωρικακος τον διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και, παράλληλα, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...