Βρήκαν το υποβρύχιο του Χίτλερ; Φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας

Φωτογραφίες που πιστεύεται ότι απεικονίζουν ένα βυθισμένο γερμανικό υποβρύχιο έφερε στη δημοσιότητα μία ερευνητική ομάδα στην Αργεντινή, αναζωπυρώνοντας τις θεωρίες ότι ο Αδόλφος Χίτλερ μετά τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας δεν αυτοκτόνησε αλλά διέφυγε στην Αργεντινή.

Όπως γράφει η βρετανική Sun, ειδικοί αναλύοντας τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι δύτες της ομάδας Eslabón Perdido ανοιχτά του λιμανιού Κεκέν, στην κεντρική Αργεντινή, συμπέραναν ότι το ναυάγιο που βρήκαν μπορεί να είναι ένα μήκους 80 μέτρων ναζιστικό υποβρύχιο.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Άμπελ Μπάστι πιστεύει ότι ίσως είναι το υποβρύχιο που μετέφερε τον Χίτλερ στη νότια Αμερική για να αρχίσει μία καινούρια ζωή μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε στο καταφύγιο του στο Βερολίνο το 1945, καθώς έμπαιναν στη πόλη οι άνδρες του Κόκκινου Στρατού, αλλά υπάρχουν θεωρίες ότι ο Χίτλερ κατόρθωσε να διαφύγει στην Αργεντινή.

Τα υποβρύχια κλάσης U των ναζί

Ο Φάμπιο Μπισκιότι, που είναι επικεφαλής ιταλικής ομάδας δυτών ερευνητών, ανάλυσε τις φωτογραφίες από το ναυάγιο ανοιχτά της Αργεντινής και πιστεύει ότι το σκάφος αυτό μπορεί να ήταν ένα υποβρύχιο των Ναζί. Μία ένδειξη είναι μία κίτρινη πινακίδα με δύο SS.
«Μιλώντας με ιστορικούς μάθαμε ότι ο τύπος των χαρακτήρων στην πινακίδα είναι όμοιος με τους χαρακτήρες της γερμανικής αλβαβήτας στην περίοδο του πολέμου», είπε ο Μπισκιότι. Μία άλλη ένδειξη είναι το κίτρινο χρώμα της πινακίδας. «Το χρυσό είναι το πρώτο και το τελευταίο φυσικό χρώμα που μπορεί να είναι ορατό στο σκοτάδι με ένα κόκκινο φως» που έχουν τα υποβρύχια», πρόσθεσε ο ιταλός ερευνητής. Επίσης οι ερευνητές τονίζουν ότι στην περιοχή όπου έχει βρεθεί το ναυάγιο στο τέλος του πολέμου δεν κυκλοφορούσαν αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια, κατά συνέπεια εάν αυτό που εντοπίστηκε είναι υποβρύχιο, πιθανότατα είναι γερμανικό.Τα συγκεκριμένα υποβρύχια των Ναζί, κλάσης U-Boat, είχαν πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό και δεν  υπάρχει περίπτωση να μπερδευτούν με τα βρετανικά υποβρύχια. Στον συγκεκριμένο τύπο υποβρυχίων παραπέμπει το μέγεθος του ναυαγισμένου σκάφους και ο πυργίσκος ελέγχου.

Οι φήμες για το ράντσο των πρακτόρων των Ναζί

Αν και ο Φάμπιο Μπισκιότι αποφεύγει να πάρει θέση σε σχέση με τις θεωρίες ότι ο Χίτλερ διέφυγε στο εξωτερικό με ένα τέτοιο υποβρύχιο, ο Άμπελ Μπάστι δηλώνει σίγουρος ότι «ο Χίτλερ κατέφυγε στην Αργεντινή».

«Αυτό θα μπορούσε να είναι το υποβρύχιο που μετέφερε τον Χίτλερ στο τέλος του πολέμου», είπε ο Άμπελ Μπάστι, προσθέτονταςότι το υποβρύχιο ανατινάχτηκε από το ίδιο το πλήρωμα για να καλυφθούν τα ίχνη του Χίτλερ, ο οποίος κατέφυγε σε ένα ράντσο στο Μορομάρ, 24 μίλια βορείως του λιμανιού Κεκέν.

Το ράντσο αυτό ανήκε στους Λούντβιγκ Φρόιντε και Τίλο Μάρτενς, οι οποίοι σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήταν πράκτορες των Ναζί.

Πέρυσι η αργεντίνικη εφημερίδα La Arena έγραψε ότι ο αστυνομικός Λουίς Μαριότι είχε κάνει έρευνα με βάση κάποιες φήμες που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους ντόπιους, σύμφωνα με τους οποίους το 1945 υποβρύχια προσέγγισαν στην ακτή του Κεκέν. Ο αστυνομικός αυτός ακολούθησε ίχνη οχημάτων από την παραλία μέχρι το ράντσο στο Μορομάρ, όπου όμως τον σταμάτησαν ένοπλοι και δεν του επέτρεψαν να φτάσει στο ράντσο. Όταν ζήτησε περαιτέρω οδηγίες από τους ανωτέρους του, ο Μαριότι έλαβε την εντολή να ξεχάσει την ιστορία και να σταματήσει.

Ο Στίβεν Γούντμπιτζ, καθηγητής ιστορίας στο Kingston University του Λονδίνου, τόνισε ότι «μέχρι να επιβεβαιωθεί πλήρως από τις αργεντίνικες αρχές η ταυτότητα του ναυαγίου, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». Οι αρμόδιες αρχές της Αργεντινής δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα που άνοιξε μετά τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων, που αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία αναζητούσαν τα ίχνη του Χίτλερ δέκα χρόνια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, γιατί υπήρχαν φόβοι ότι ο αρχηγός των Ναζί ήταν ζωντανός και δεν είχε αυτοκτονήσει στο καταφύγιο του Βερολίνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...